Twee cannabisplantages opgerold | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Twee cannabisplantages opgerold Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het voorbije weekend kon de Antwerpse politie twee cannabisplantages oprollen. In totaal werden vijf verdachten voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

De eerste cannabisplantage werd zaterdag op basis van informatie van het wijkteam regio Zuid ontdekt door de drugsrecherche in de De Bosschaertstraat. In samenwerking met de snelleresponsteams werd een inval georganiseerd. Er werden drie mensen van Nederlandse origine, zo’n 1 000 planten en ongeveer 13 kilogram geoogste cannabis aangetroffen. De volledige uitrusting van de plantage en het voertuig van de verdachten werden in beslag genomen. De drie mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Succesvolle Wodca-actie

Een tweede plantage werd ontdekt in de nasleep van een Wodca-actie op de Plantin en Moretuslei op zaterdagavond. De verkeerspolitie controleerde tijdens de actie een camionette die een sterke cannabisgeur verspreidde. Bij nazicht van het voertuig bleek de bodem bezaaid met zand en kleine cannabisresten. Eén van de inzittenden was bovendien gekend voor drugsfeiten. Op basis van de vaststellingen van de verkeerspolitie voerde het wijkteam regio Centrum drie huiszoekingen uit. Op één van de adressen werd een cannabisplantage ontdekt. De twee verdachten werden voorgeleid.

 

 

Gepubliceerd op:
09/01/2018
Categorie: