Tips voor een vlot en veilig WK 2018 in Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Tips voor een vlot en veilig WK 2018 in Antwerpen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Kom je naar Antwerpen om op een van de vele locaties naar het WK te kijken? Lees dan even onze tips. Kom goed voorbereid naar Antwerpen en vertrek op tijd!

Neem geen glazen flessen mee

Bij grote evenementen wordt wel vaker afgeraden om glazen flessen mee te nemen. Mochten ze vallen, kunnen de scherven gevaarlijke situaties opleveren. Ook voor de evenementen rond het WK-gebeuren geldt het verbod op glazen flessen. Op de verschillende pleinen kijken de organisatoren er op toe dat flessen buiten het terrein blijven. Wie dat verbod negeert, riskeert om de flessen te moeten afgeven of weggooien. 

Laat grote rugzakken thuis

De politie is altijd waakzaam bij incidenten op locaties waar veel volk samen komt. Om geen enkel risico te lopen dat iemand met slechte bedoelingen iets schadelijks meeneemt, kan de bewaking of de politie rugzakken controleren. Wil je daar geen tijd mee verliezen, laat de grote rugzakken en tassen dan beter thuis. Gaat de politie toch over tot controle, dan werk je beter spontaan mee. Zo is de controle snel afgelopen. Vindt de politie glazen flessen of pyrotechnisch materiaal, dan wordt dat afgenomen.

Alle vormen van vuurwerk zijn verboden

Er is een nultolerantie wat het bezit en gebruik van vuurwerk betreft. Alles wat pyrotechnisch is, wordt bij aantreffen in beslag genomen. Zelf riskeer je om bestuurlijk aangehouden te worden als je Bengaals vuur of andere zaken ontsteekt. Houd het plezierig en laat vuurwerk en/of klappers thuis.

Vertrek op tijd naar jouw uitgekozen locatie en kom slim naar Antwerpen

Er komt veel volk naar Antwerpen om op een van de plaatsen of pleinen naar de wedstijd te kijken. We adviseren om gebruik te maken van het openbaar vervoer waar het kan. Er is ook op veel plaatsen de mogelijkheid om fietsen te stallen. Kom je echt van ver en kan je niet anders dan de auto te nemen, kies er dan voor om die aan de rand van de stad te parkeren en over te stappen op het openbaar vervoer. Vertrek op tijd naar het uitgekozen scherm, je komt namelijk niet alleen en iedereen wilt een goede plek in de buurt van het scherm of de drankstanden.

Voorzie een plan B

Net omdat er zoveel volk meeleeft en wilt supporteren voor de Rode Duivels raken de plaatsen en pleinen al eens volzet. Kom tijdig naar de stad en selecteer thuis al een locatie waar je naar kan uitwijken als het fandorp van voorkeur verzadigd is. Zo hoef je geen seconde van de wedstrijd en de sfeer te missen. Je vermijdt ook lange wachtrijen aan de toegang en frustratie bij jezelf of bij andere voetballiefhebbers.

Voorzie kinderen van contactgegevens

Het is een kleine moeite om kleinere kinderen een armbandje aan te doen waarop de naam van het kind aangebracht is en de juiste contactgegevens van de verantwoordelijke van het kind. Het gebeurt al eens dat kinderen in de drukte verloren lopen. Niet altijd zijn kinderen dan in staat om het gsm-nummer van de ouders te onthouden. Met grotere kinderen kan je een plek afspreken waar je elkaar kan vinden als je mekaar verloren bent.

Volg de politie op de sociale media

De politie volgt de locaties waar naar het voetbal gekeken wordt goed op. Zijn er dingen die je als bezoeker moet weten, dan zal de politie dat via de sociale media melden. Volg ons op twitter (@LPAntwerpen), Facebook (Politie Antwerpen) en Instagram (politie_antwerpen).

Gepubliceerd op:
10/07/2018
Categorie: