Tientallen stokken en metalen staven in beslag genomen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Tientallen stokken en metalen staven in beslag genomen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Na de onregelmatigheden in de Brederodewijk heeft de Civiele Bescherming geholpen om een aantal ramen en deuren tijdelijk te herstellen. De schade werd gisterenavond en vannacht doelbewust aangericht. Hoofdzakelijk handelszaken werden het slachtoffer van het ontoelaatbaar gedrag. De politie kon ook een arsenaal aan stokken en staven in beslag nemen die dienst deden als slagwapens.

Tientallen metalen buizen, houten stokken en zware stenen liggen bij de politie opgeslagen. Sommige herrieschoppers hadden zelfs een hockeyclub mee. Ze zijn gevonden in de omgeving van de Brederodestraat en op personen die in de loop van gisterenavond en vannacht zijn opgepakt. Al het materiaal dat doelbewust verzameld werd om slagen mee toe te brengen, is in beslag genomen.

  

Beschadigingen

Ondertussen is er een eerste overzicht van schadegevallen. Vlak na de incidenten werd er schade vastgesteld aan 6 panden. Meer dan 13 ramen en 4 deuren zijn bij de opstootjes gesneuveld. Het gaat over hoofdzakelijk etalageramen van handelszaken. Medewerkers van de Civiele Bescherming hebben de noodherstellingen voor hun rekenening genomen. Zij konden rekenen op bescherming door de politie. Mogelijk volgen er in de loop van de dag nog bijkomende aangiftes van schadegevallen die momenteel nog niet opgemerkt werden.

Gepubliceerd op:
30/10/2017
Categorie: