Stille mars: enkele dingen die je moet weten | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Stille mars: enkele dingen die je moet weten Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op zondag 12 mei vindt er een stille mars tegen seksueel geweld plaats. Afgaand op de reacties op de sociale media wordt er heel wat volk verwacht in Antwerpen. De politie raadt aan om tijdig naar Antwerpen te vertrekken en zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets en/of het openbaar vervoer. Wie zaterdagavond de wagen parkeert aan het Steenplein, moet die op tijd verplaatsen. Na middernacht wordt het plein autovrij gemaakt.

De mars vertrekt aan het Astridplein en zal via de De Keyserlei en de Meir over de Oude Koornmarkt en de Suikerrui naar het Steenplein gaan. Er zal mogelijk hinder zijn voor wie zich in de omgeving bevindt en niet deelneemt aan de optocht.

Verplaats tijdig je auto

Bestuurders die hun wagen zaterdagavond aan het Steenplein parkeren, moeten die voor middernacht verplaatsen. Er geldt zondag een parkeerverbod op het Steenplein. Dat verbod gaat al in om 0.01 uur. Wagens die niet op tijd verplaatst werden, zullen op kosten van de eigenaar getakeld worden.

Kom op tijd naar Antwerpen

De politie raadt aan om tijdig naar Antwerpen te vertrekken. Kies bij voorkeur voor het openbaar vervoer. Het vertrekpunt van de stille mars ligt aan het Centraal Station en aan verschillende tramlijnen. Kom je van verder weg met de auto naar Antwerpen? Maak dan gebruik van de parkeerterreinen aan de rand van de stad en stap over op het openbaar vervoer. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de fiets of te voet te komen.

Politie begeleidt mars

De politie verwacht een serene mars en zal zichtbaar aanwezig zijn. Wie vragen heeft of hulp nodig heeft, kan de politiemensen te allen tijde aanspreken.

Gepubliceerd op:
11/05/2019
Categorie: