Slechte week voor dealers | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Slechte week voor dealers Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het voorbije weekend werden door de verschillende teams van de Antwerpse politie verschillende dealers gevat. Sommige van hen waren minderjarig.

Tijdens een onderzoek van het drugsondersteuningsteam liepen twee vermoedelijke 'runners' tegen de lamp. Eén werd onderschept door de mobiele eenheid en een andere door collega's van PZ MINOS. Begin deze week voerde het DOT in samenwerking met het hondenteam, de mobiele eenheid, het wijkondersteuningsteam en de arrestatie-eenheid 4 huiszoekingen uit op het grondgebied van Antwerpen en van PZ MINOS. Het Orida-fietsteam leverde bijstand in de zoektocht naar verborgen ruimtes in voertuigen. In totaal werd er meer dan 29 000 euro cash in beslag genomen, samen met twee kleine hoeveelheden cannabis en cocaïne. Twee verdachten werden gearresteerd en worden voorgeleid.

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid ging vrijdag over tot 3 huiszoekingen in 2018 en in Hoboken in het kader van een lopend onderzoek. In samenwerking met de wijkteams en de hondensteun werd 678 gram cannabis, 127 gram hasj, 7 gsm-toestellen, 2 flessen lachgas en 3 wapens aangetroffen en in beslag genomen. Eén verdachte van 25 werd voorgeleid.

Toen het wijkteam van Berchem die jongeren aansprak die al etend hun afval rondstrooiden over een bankje werd één van hen meteen verbaal agressief. Hij werd gecontroleerd en had drugs op zak. Hij kreeg ook heel de tijd oproepen binnen op zijn gsm-toestel. Hij probeerde zich nog tegen de arrestatie te verzetten, maar moest toegeven dat hij drugs dealde. Tijdens de huizoeking bij de man thuis werd een buit van een diefstal aangetroffen. Op het gsm-toestel van de 17-jarige werden nog andere verdachte elementen aangetroffen die verder onderzocht zullen worden. De jonge crimineel werd voorgeleid bij de jeugdrechter.

Het wijkondersteuningsteam van de regio Noord hield toezicht op een gekende overlastplek aan de bibliotheek van Merksem. Er werden twee jongeren opgemerkt die iets leken te verstoppen in de struiken. Eén van de twee probeerde nog weg te lopen voor de politie, maar kwam ten val en kon ook gevat worden. Het verstopte object bleek een plastieken zak met 6 dosissen cocaïne. Ondanks de jonge leeftijd van de twee verdachten (15 en 17) was het al de tweede maal dit jaar dat zij betrapt werd op handel in verdovende middelen. 

Het wijkondersteuningsteam van de regio West controleerde twee personen die contact maakten in de Mercatorstraat. Het bleek om een deal te gaan waarbij cannabis werd verkocht. De dealer werd gearresteerd en voorgeleid. In de woning van de 19-jarige werd ook een verboden wapen aangetroffen.

Het wijkondersteuningsteam van de regio West voerde ook twee huiszoekingen uit in het kader van een lopend onderzoek. Er werd een bromfiets, 338 gram cannabis, 1 723 euro en 2 gsm-toestellen in beslag genomen. Een 18 en een 19-jarige man werden opgepakt, één van hen wordt ook voorgeleid.


Tot slot hield het wijkondersteuningsteam van de regio City toezicht in de omgeving van de Wilgenstraat. Er werd een man opgemerkt die een korte rit maakte in een voertuig. Zowel de bestuurder als de passagier werden gecontroleerd. De passagier bleek net cannabis te hebben verkocht. Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij 400 gram hasj en 100 gram cannabis werd aangetroffen. 2 verdachten (33 en 36) werden gearresteerd, 1 van hen bleek illegaal in ons land. 

Toen het wijkondersteuningsteam van de regio West een man in het oog kreeg die in een woning cannabis had gekocht, werden er verschillende huiszoekingen uitgevoerd. In totaal worden 3 verdachten gevat. Er wordt bijna 4 000 euro, een halve kilo cannabis, kleine hoeveelheden xtc en ketamine en 5-gsmtoestellen in beslag genomen. De drie mannen (23, 25 ,26) worden voorgeleid.

(foto's in hogere resolutie op aanvraag)

Gepubliceerd op:
01/12/2020
Categorie: