Scheldekaaien drie dagen afgesloten voor evenementen | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Scheldekaaien drie dagen afgesloten voor evenementen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op 12, 15 en 20 augustus zijn de Scheldekaaien afgesloten voor evenementen. Met de knip van de Leien in het achterhoofd verwacht de politie extra verkeershinder op de Antwerpse noord-zuidverbinding. Automobilisten nemen dus best hun voorzorgen. Het eerste evenement vindt nu zaterdag plaats. Dan trekt de Antwerp Pride Parade door de binnenstad. Een aantal straten wordt daarom vanaf vrijdagavond 20 uur parkeervrij. Later in augustus volgen nog de Rubensmarkt en het Bollekesfeest.

De optocht vertrekt zaterdag om 14 uur aan de Ledeganckkaai, tussen de Pourbusstraat en de Scheldestraat. Van daar gaat het langs de Vlaamsekaai, Leopold De Waelplaats, Karel Rogierstraat, Marnixplaats en Scheldestraat richting Scheldekaaien. De stoet met praalwagens gaat stapvoets langs de Sint-Michielskaai, de Plantinkaai, de Ernest Van Dijckkaai en de Jordaenskaai om rond 17 uur te eindigen aan de Van Meterenkaai.

Straten parkeervrij

Vanaf vrijdag 20 uur maakt de politie al een aantal straten parkeervrij. Het gaat om de Vlaamsekaai, Pourbusstraat, Leopold De Waelplaats en Scheldestraat. Vanaf middernacht komen daar de andere straten op het parcours bij. Zaterdag kan je vanaf 13 uur niet meer met de wagen over de Scheldekaaien, vanaf de Scheldestraat tot de Van Meterenkaai. Pas om half 6, na het einde van de parade, worden de kaaien opnieuw vrijgegeven voor verkeer. De festiviteiten lopen nadien nog door in de omgeving van het Steenplein.

Bereikbaarheid

Het stadscentrum in de omgeving van de Scheldekaaien is zaterdag moeilijk bereikbaar met de wagen. Gebruik bij voorkeur het openbaar vervoer. Meer informatie vind je hier. Wie toch met de auto komt, parkeert best buiten de omgeving van de Scheldekaaien of op één van de Park & Rides om dan met de tram naar het centrum te komen.

Veiligheid

De organisatoren verwachten vele tienduizenden bezoekers. Ze vragen het publiek om zich te verspreiden langs het hele parcours. Vorige edities kwam praktisch iedereen samen aan de Scheldekaaien. Zoveel mensen op een plek samen hindert de doortocht van de wagens en is onveilig. Op het Zuid is er genoeg plaats om de praalwagens te bewonderen en te feesten. Lokale Politie Antwerpen vraagt om geen grote rugzakken mee te nemen en ze al zeker niet onbewaakt ergens achter te laten. Ook glazen flessen laat je liever thuis. Verder vraagt de politie begrip wanneer bezoekers gecontroleerd worden.

 

Gepubliceerd op:
10/08/2017
Categorie: