Rookhinder door brand op militair domein in Brecht | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Rookhinder door brand op militair domein in Brecht Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Sinds enkele uren woedt een brand in het Groot Schietveld na schietoefeningen van defensie. Op verschillende plaatsen op ons grondbied is er rook- en geurhinder of dwarrelen roetdeeltjes neer. Plaatselijk zijn de hulpdiensten druk in de weer om het vuur te bedwingen. De provinciale fase is afgekondigd. Bovendien is er bijkomende ondersteuning vanuit Nederland nodig om de brand onder controle te krijgen. We verwachten dat de hinder nog tot laat in de avond of zelfs morgenochtend kan aanhouden.

16 uur

Heb je hinder van rook, geur of asdeeltjes? Sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen via de website van stad Antwerpen en via de Twitter en Facebook van Dienst Noodplanning Provincie Antwerpen. Op de website van gouverneur Cathy Berx vind je ook een lijst met veelgestelde vragen.

Ik heb last van rook-, geurhinder of roetdeeltjes. Wat moet ik doen?

De wind kan een rookpluim ver verspreiden. Blijf uit de rook en zorg dat je geen rook inademt. Alle rook kan schadelijk zijn. Ga naar binnen, sluit uit voorzorg ramen en deuren en schakel indien mogelijk je ventilatiesysteem uit, ook in de wagen. Help mensen in je omgeving om ook uit de rook te blijven. 

Ik ben niet thuis en mijn ramen staan open. Hoe erg is dat?

Als je terug bent gekeerd naar jouw woning en de rookpluim is weggetrokken, is het van groot belang om de woning goed te verluchten. Je kan dit doen door ramen en deuren helemaal open te zetten. Indien je toch nog een verdachte geur zou opmerken, moeten ramen en deuren weer gesloten worden.

13.30 uur

Op verschillende plaatsen op ons grondbied is er rook- en geurhinder omwille van een natuurbrand in Brecht. Plaatselijk zijn de hulpdiensten druk in de weer om het vuur te bedwingen. De provinciale fase is er afgekondigd.

Heb je hinder van rook of geur? Sluit dan ramen en deuren.

Gepubliceerd op:
23/04/2021
Categorie: