Resultaten Wodca-controle | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Resultaten Wodca-controle Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vannacht controleerde de politie 849 bestuurders tijdens de Wodca-actie. Vier bestuurders bliezen 'A' en zes bliezen 'P'. Nog zes andere bestuurders legden een positieve speekseltest af.

In de afgelopen nacht heeft de verkeerspolitie gecontrololeerd op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. De controleposten werden opgetrokken aan de Beuckelaerlaan in Ekeren en langs de Bredabaan in Merksem.

Eerste deel van de nacht

Tussen 19 uur en middernacht stond de politie aan de kerk van Ekeren met een dispositief. Daar werden 684 voertuigen gecontroleerd.

  • 3 bestuurders bliezen 'A';
  • 5 bestuurders zagen een 'P' op het schermpje verschijnen;
  • 4 mensen die achter het stuur kropen, reden onder invloed van verdovende middelen. Ze legden een positieve speekseltest af en zagen hun rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken worden.

Controle Bredabaan

Wat verder in de nacht werd er gecontroleerd aan de Bredabaan in Merksem. Daar stond de politie tussen 1 en 4 uur te controleren. 165 voertuigen reden er het dispositief binnen.

  • 1 bestuurder blies 'A';
  • 1 bestuurder blies 'P';
  • 2 bestuurders legden een positieve speekseltest af. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Opnieuw achter het stuur gekropen

Eén bestuurder had een rijverbod van 6 uur gekregen. Toch besloot de man om opnieuw achter het stuur te kruipen. Hij reed zelfs voor de tweede keer het dispositief in waar hij dan herkend werd door de inspecteur die hem eerder al z'n rijbewijs had ingetrokken. Na contactname met het parket werd de man zijn rijbewijs ineens voor 15 dagen ingehouden.

 

Gepubliceerd op:
04/11/2018
Categorie: