Resultaten weekendacties | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Resultaten weekendacties Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In het afgelopen weekend heeft de politie verschillende successen geboekt bij een aantal controleacties. Zo werden enkele verkopers van drugs gearresteerd en werden (lichte) vrachtwagens doorgelicht. Bij controles in handels- en horecazaken op het Kiel werden vijf illegalen meegenomen naar het politiekantoor. 

Actie Argus

Het weekend werd ingezet met een actie Argus. Deze actie van onder meer de mobiele eenheid (ME) pakt overlastfenomenen aan. Om 16.30 uur werd een man tegengehouden die wordt verdacht van de verkoop van verdovende middelen. Hij had iets minder dan 30 gram cocaïne op zak, maar ook hasj en cannabis. De politie vond een grote hoeveelheid cash geld en twee verboden wapens. De man werd meteen gearresteerd. Wat later konden twee verdachten gevat worden nadat hun voertuig werd opgemerkt omwille van gestolen kentekenplaten. In de auto werd inbrekersmateriaal gevonden en een bivakmuts. Het voertuig zelf was niet verzekerd. Tijdens de actie werd de extra capaciteit onder meer ook ingezet bij een succesvolle zoekactie naar een dementerende man. De ME sprong ook bij toen het stormweer op verschillende plaatsen voor schade zorgde.  

Controle vrachtwagens

Zaterdag controleerde de verkeerspolitie ter hoogte van de Boomsesteenweg 29 (lichte) vrachtwagens. De controlepost stond er tussen 8.30 en 13.30 uur. Er werden vijftien onmiddellijke inningen uitgeschreven ter waarde van 12 023 euro en daarnaast ook nog verschillende boetes en administratieve inningen. Enkele van de vaststellingen die de verkeerspolitie kon doen:

 • Drie keer werd vastgesteld dat de lading niet goed vastgemaakt werd en drie andere bestuurders begingen een overtreding m.b.t. ADR-transport.
 • Twee chauffeurs gebruikten de tachograaf verkeerd.
 • Sommigen werden opgeschreven omdat ze verkeerd geparkeerd stonden of omdat de inschrijving niet correct gebeurde.
 • Eén bestuurder had te veel gedronken.

Drugsdealer gevat tijdens toezicht

Tijdens het toezicht in Oud Berchem zag het wijkondersteuningsteam Centrum een transactie gebeuren tussen twee personen. De inspecteurs gingen ervan uit dat er een drugsverkoop was gebeurd. De twee betrokkenen werden staande gehouden en gecontroleerd. De verkoper van 48 jaar had op dat moment verschillende verkoopseenheden marihuana en hasj op zak. Er werd een huiszoeking gedaan bij hem thuis in Berchem. Daar werd ook nog een grote som geld, 330 gram cannabis en 70 gram hasj gevonden. Onze drugshond Racko leverde bij de actie goed werk.

 (Racko)

Paarden verwaarloosd

In het afgelopen weekend heeft het wijkteam van Ekeren ingegrepen bij een vermoedelijk geval van dierenverwaarlozing. Er was sprake van dat pony's in slechte omstandigheden leefden. Op locatie werd vastgesteld dat voor vier van de tien aanwezige pony's dringend een ander onderkomen gezocht moest worden omdat het verblijf voor deze dieren de wensen overliet. De pony's zakten tot aan de knieën in de modder en ze konden niet in een waterdichte stal schuilen. In samenspraak met de eigenaar werd er tot een tijdelijke oplossing gekomen. 

Controle voor politiekantoor

Het wijkteam van de Quinten Matsijslei hoefde zaterdagavond niet te ver de deur uit voor een succesvolle actie. Vlak voor het gebouw werd een controlepost opgezet waar ook de stedelijke diensten die de lage emissiezone (LEZ) handhaven hun plek kregen. Acht bestuurders moesten ter plaatse 120 euro betalen omdat ze de lage emissiezone inreden met een niet toegelaten voertuig. Twee andere bestuurders mogen een rekening van 150 euro in de bus verwachten om dezelfde reden.  Ook aan de Filip Williotstraat en aan het Villegaspark werden controles uitgevoerd door de verschillende wijkteams van het zorggebied Centrum. Die controles startten om 16 uur en de laatste werd beëindigd om 4 uur 's nachts. Daarnaast werden nog heel wat andere inbreuken vastgesteld. 

 • Eén bestuurder reed onder invloed en kreeg een gepast gevolg;
 • Zes bestuurders droegen hun gordel niet;
 • Bij drie personen werd drugs gevonden waarvoor een onmiddellijke minnelijke schikken getroffen werd;
 • Na 22 uur reed een bestuurder in de controlepost met een voorlopig rijbewijs. Dat is na 22 uur niet toegelaten;
 • Nog een andere bestuurder met een voorlopig rijbewijs negeerde de voorwaarden die gelden als je het 18-maandentraject volgt;
 • Een andere bestuurder met een voorlopig rijbewijs negeerde ook nog eens het rode verkeerslicht;
 • De politie bekeurde één bestuurder die op het voetpad parkeerde;
 • Eén bestuurder was niet in orde met de keuring van het voertuig;
 • Eén bestuurder reed onder invloed van drugs;
 • Zonder rijbewijs mag je de weg niet op. Dat was voor één bestuurder kennelijk niet duidelijk.

 

Controle horecazaken Kiel

In het afgelopen weekend werden 21 handelszaken op het Kiel gecontroleerd. Dat gebeurde door het plaatselijke wijkteam en de dienst sociale zekerheid. Bij de controles werden verschillende inbreuken op het rookverbod vastgesteld en overtredingen op vlak van tewerkstelling. Op zaterdag 9 februari werden twee personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven. Eén van hen was de uitbater van een café. Op zondag werden bij een gelijkaardige controle ook drie personen aangetroffen zonder verblijfsvergunning. Ze werden van hun vrijheid beroofd en bestuurlijk aangehouden in afwachting van een beslissing door de Dienst Vreemdelingenzaken. In een zaak aan de Julius De Geyterstraat werd de politie uitgedaagd. Daar had een man zich verstopt in de kelder om aan een controle te ontkomen. Het keldergat werd bedekt om de politie af te leiden. Maar dat mislukte. De politie maakte de doorgang vrij en vond na een hindernissenparcours een man die zich gehurkt in het donker verstopte. De man kon zich niet identificeren.

Gepubliceerd op:
11/02/2019
Categorie: