Resultaten geïntegreerde verkeersactie in Deurne | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Resultaten geïntegreerde verkeersactie in Deurne Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Donderdag, 27 augustus 2020, hield Politie Antwerpen een verkeersactie aan de Boterlaarbaan en Drakenhoflaan in Deurne. Ook de diensten douane & accijnzen en belastingen van de Federale Overheidsdienst Financiën waren van de partij. Tijdens deze geïntegreerde actie liepen heel wat bestuurders tegen de lamp. 

Het wijkteam van de Junostraat stelde in samenwerking met de verkeerspolitie, de mobiele eenheid en het verkeersondersteuningsteam (VOT) van regio Oost twee dispositieven op. Ze controleerden maar liefst 76 voertuigen en 66 personen. Dat leverde volgende resultaten op: 

  • 13 pv’s (processen-verbaal) voor o.a. vervallen keuringen, ontbrekende rijbewijzen en eentje voor een motorrijder zonder aangepaste kleding die een bevel negeerde;
  • 12 GAS-pv’s voor foutief parkeergedrag;
  • 25 onmiddellijke inningen voor o.a. het gebruik van een gsm achter het stuur en het negeren van de verplichte gordeldracht;
  • 1 voertuig kreeg na toestemming van het parket een wielklem.  

ANPR-resultaten
De ANPR-camera’s van douane & accijnzen scanden 1 542 voertuigen. Dat leverde in totaal 1 850,14 euro aan strafrechtelijke boetes op. Een bedrag van 8 209,93 euro moet nog geïnd worden. Ze namen ook 2 voertuigen in beslag. Administratie scande 3 941 voertuigen. Vier van de tien buitenlandse kentekens waren niet in orde. In totaal werd een bedrag van 8 152,29 euro verkeersbelasting opgehaald. 485,31 euro moet nog geïnd worden. 

Gepubliceerd op:
28/08/2020
Categorie: