Recherche controleert gebruik spierversterkende middelen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Recherche controleert gebruik spierversterkende middelen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De dienst leefmilieu van de Antwerpse lokale recherche organiseerde gisteren een controle op het gebruik van spierversterkende middelen in fitnesscentrum Basic Fit op de Slachthuislaan. De controle verliep in samenwerking met het wijkteam van regio City en DJSOC hormonen van de federale politie. Ook de dopingbus, het mobiel dopingcontrolestation van NADO Vlaanderen, werd ingezet. Met de actie willen de speurders de aandacht vestigen op verantwoord sporten.

In totaal duidde de geneesheer van NADO Vlaanderen tien personen aan voor controle. Deze sporters werd gevraagd om een urinestaal te produceren in de dopingbus. Alles verliep in een rustige sfeer. Basic Fit verleende zijn volledige medewerking en juichte de controle alleen maar toe. De speurders verwachten binnen enkele weken de resultaten van de testen. Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast dat geen van de gecontroleerde sporters geseind stond.

Illegaal en gevaarlijk

De dienst leefmilieu benadrukt dat het, zelfs in de amateur-fitnesswereld, geen zin heeft om je te wagen aan spierversterkende middelen. De producten zijn niet alleen illegaal. Je weet nooit wat je inneemt omdat ze in bedenkelijke laboratoria worden vervaardigd. De gezondheidsrisico's zijn niet gering. Bovendien is de kans op bijwerkingen zoals agressie heel groot.

Dopingbus

De Vlaamse Gemeenschap zet een mobiel controlestation in in haar strijd tegen dopingpraktijken. De dopingbus moet het controlebeleid tijdens bijvoorbeeld sportwedstrijden zichtbaarder maken. Anderzijds biedt de bus sporters de gelegenheid om in alle privacy testen af te leggen.

Gepubliceerd op:
08/11/2019
Categorie: