PZ Antwerpen en PZ Zwijndrecht werken nu ook samen voor communicatie | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

PZ Antwerpen en PZ Zwijndrecht werken nu ook samen voor communicatie Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Politiezone Antwerpen en Politiezone Zwijndrecht werken al enkele jaren samen via een interzonale samenwerking tussen de twee korpsen. Zo worden de interventiepatrouilles van PZ Zwijndrecht aangestuurd vanuit de radiokamer in Antwerpen en leveren de ploegen op het terrein indien nodig bijstand bij dringende interventies in Zwijndrecht of op Linkeroever. PZ Zwijndrecht kan ook beroep doen op het snelleresponsteam bij interventies met een verhoogd risico of kans op wapengebruik.

De vruchtbare samenwerking wordt vanaf 1 december uitgebreid. De woordvoerders van Politiezone Antwerpen zullen vanaf dan ook de communicatie voor Politiezone Zwijndrecht voor hun rekening nemen. In samenwerking met de bevoegde officieren zullen ze persberichten opstellen en de pers te woord staan in naam van PZ Zwijndrecht. Bij grotere incidenten zullen ze op het terrein aanwezig zijn om de pers ter plaatse te begeleiden, naar analogie met hun werk bij PZ Antwerpen. Vanaf 1 december kan pers met vragen voor de politie van Zwijndrecht terecht op de perslijn van PZ Antwerpen (03 347 77 77). Vragen kunnen ook zoals voorheen gemaild worden aan info@politie.zwijndrecht.be.

Met deze samenwerking wordt de band tussen PZ Antwerpen en PZ Zwijndrecht verder versterkt en wordt de communicatie binnen de beide zones verder gestroomlijnd.

Gepubliceerd op:
01/12/2020
Categorie: