Portugese veelpleger gevat dankzij anoniem verkeerstoezicht | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Portugese veelpleger gevat dankzij anoniem verkeerstoezicht Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Woensdag werd een Portugese veelpleger op heterdaad betrapt bij een snelheidsovertreding. De man had nog 22 onbetaalde verkeersboetes op zijn naam staan. De verkeerspolitie kon de veelpleger opsporen dankzij het gebruik van de ANPR-camera's. De verdachte werd door een anonieme motorpatrouille gevat en kreeg de rekening gepresenteerd. 

De buitenlandse bestuurder had het niet zo nauw genomen met onze verkeersregels en verzamelde 22 overtredingen. Een anonieme verkeerspatrouille die het voertuig had opgespoord, kreeg het na wat geduld oefenen uiteindelijk toch in de gaten. De man werd op de Noorderlaan aan de kant gezet en kreeg voor het opgelopen aantal overtredingen een rekening van 2 145 euro gepresenteerd.

Anoniem verkeerstoezicht

De politie werkt zo goed als dagdagelijks resultaatgericht met onder meer anoniem verkeerstoezicht. Hardnekkige veelplegers of bestuurders met buitenlandse kentekenplaten die de verkeersregels niet respecteren, kunnen op deze manier efficiënter opgespoord en op heterdaad betrapt worden. Het betreft vooral snelheidsovertredingen en roodlichtnegatie die zijn vastgesteld door bemande en onbemande camera's.

Analyse en onderzoek

De verkeerspolitie krijgt op regelmatige basis kentekenplaten van veelplegers doorgestuurd van bijvoorbeeld andere diensten. Het gaat meestal om bestuurders die in een korte tijd veel overtredingen hebben begaan en waarvan de boetes oplopen. Met behulp van het automatische nummerplaatherkenningsysteem (ANPR) wordt er een analyse gemaakt en wordt in beeld gebracht waar en op welke tijdstippen het voertuig zich in Antwerpen bevindt. Op basis van deze analyse stellen de anonieme motards zich strategisch op om de verdachte op heterdaad te betrappen.

Asociaal rijgedrag

Naast veelplegers controleert de politie ook op asociaal rijgedrag (negeren enkelrichtingsverkeer en inhaalverbod, andere bestuurders uitdagen tot snel rijden …). Dit zijn fenomenen die kunnen leiden tot verschillende vormen van agressie in het verkeer en verkeersonveiligheid.

Gepubliceerd op:
01/06/2018
Categorie: