Politiezone Antwerpen gaat nauwer samenwerken met de politie van Rotterdam | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politiezone Antwerpen gaat nauwer samenwerken met de politie van Rotterdam Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De Antwerpse politie heeft vanmiddag haar samenwerking met de Eenheid Rotterdam van de Landelijke Politie Nederland officieel gemaakt. Met het ondertekenen van de Memorandum of Understanding (MOU) zullen de politiediensten de komende jaren nauwer gaan samenwerken door ervaringen en best-practices  met elkaar te delen. Het is voor de politie van Antwerpen al haar vierde MOU.

Politiezone Antwerpen sloot vandaag met het ondertekenen van de overeenkomst met de Rotterdamse politie haar vierde Memorandum of Understanding (MOU) af. De voorbije jaren bezegelde het korps ook al een samenwerkingsovereenkomst met de New York Police Departement (NYPD), de Baskische politie Ertzaintza en de Singapore Police Force, telkens met de bedoeling om ervaringen en goede technieken met elkaar uit te wisselen. 

Nauwe band tussen steden

Voor het ondertekenen van de overeenkomst kwamen Politiechef Fred Westerbeke van de Landelijke Politie Nederland, Eenheid Rotterdam, en korpschef Serge Muyters van Politiezone Antwerpen samen in het Havenhuis. Deze samenwerking is een gevolg van de nauwe banden tussen beide steden. De ondertekening werd bijgewoond door burgemeester Bart De Wever en de Nederlandse Ambassadeur P.J. Kleiweg De Zwaan. 

Intensere samenwerking

Het uitwisselen van ervaringen, technieken en zogenaamde best-practices die experten van beide korpsen gaan delen, levert winst op langs beide zijden van de grens. Bovendien maakt de nabijheid van onze beide steden een intensere samenwerking eenvoudiger. Want dankzij de beperkte afstanden is het organiseren van werkbezoeken vlot te organiseren. Onze eerdere MOU’s hebben telkens opnieuw bewezen dat deze aanpak loont. 

Gepubliceerd op:
30/09/2021
Categorie: