Politiekantoor Noorderlaan voortaan 24/7 geopend | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politiekantoor Noorderlaan voortaan 24/7 geopend Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vanaf zaterdag 1 september zal het politiekantoor aan de Noorderlaan 24 uur op 7 geopend zijn als onthaalkantoor. Vanaf dan zullen Antwerpenaren en bezoekers er aangifte kunnen komen doen, met of zonder afspraak, overdag, 's nachts en in het weekend.

Het Antwerps schepencollege besliste in februari over een nieuwe onthaalregeling voor de Antwerpse politiekantoren. Eén van de beslissingen was om een politiekantoor 24 uur op 7 geopend te houden. Vanaf zaterdag 1 september zal het politiekantoor aan de Noorderlaan toegankelijk zijn als onthaalkantoor. Antwerpenaren en bezoekers zullen er op elk moment van de dag terecht kunnen om aangifte te doen, met of zonder afspraak. Wanneer het hoofdkantoor van de politie op termijn verhuist naar de nieuwe, centrale site aan Berchem Station zal het onthaal ook daar 24 op 7 toegankelijk zijn.

Het nieuwe onthaal aan de Noorderlaan zal als eerste politiekantoor ook worden voorzien van (bouwkundige, technische en organisatorische) veiligheidsmaatregelen die aanbevolen zijn door de Vaste Commissie van de Lokale Politie en voldoen aan de wensen van de korpsleiding en de (onthaal)medewerkers. Er zullen onder meer toegangscontroles uitgevoerd worden. Deze controles worden uitbesteed aan een externe beveiligingsorganisatie, zodat de politiemensen zich kunnen concentreren op hun kerntaken.

Regio- en wijkkantoren

In een volgende fase zullen drie regiokantoren, verspreid over de stad, worden ingericht die 12 uur per dag, van maandag tot zondag geopend zijn, met en zonder afspraak. De overige 8 wijkkantoren worden dan enkel toegankelijk op afspraak. Dankzij dit systeem kunnen klanten sneller geholpen worden op een tijdstip dat hen past. Dit creëert bovendien extra capaciteit voor de wijkwerking op het terrein, waar ze direct aanspreekbaar zijn voor de Antwerpenaar. 

Sinds maart geldt deze regeling al voor de kantoren in de Junostraat, de Halewijnlaan en de Antwerpsebaan. Men kan steeds een afspraak maken via de website www.politieantwerpen.be/afspraak of via de Blauwe Lijn (0800 123 12). Wie dringend politiehulp nodig heeft, belt steeds naar 101. De voorbij jaren werd geïnvesteerd in nieuwe politiecombi's, die het toelaten om heel wat zaken ter plaatse af te handelen.

Gepubliceerd op:
31/08/2018
Categorie: