Politie stelt teruggevonden gestolen voorwerpen online tentoon | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politie stelt teruggevonden gestolen voorwerpen online tentoon Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Politie Antwerpen vindt regelmatig waardevolle voorwerpen terug die mogelijk afkomstig zijn van een misdrijf. Soms is het moeilijk om die spullen opnieuw bij hun eigenaar te krijgen, zeker als ze geen serienummer hebben. Om slachtoffers nog beter van dienst te zijn, stellen we de teruggevonden gestolen goederen voortaan online tentoon.

De eerste voorwerpen die online staan, zijn teruggevonden bij een huiszoeking in het Antwerpse. Speurders van de cel heling van de lokale recherche vermoeden dat het om de buit van tientallen woninginbraken gaat. Die inbraken vonden plaats in Antwerpen, Turnhout, Sint-Niklaas en Beveren. Het gaat vooral om juwelen, horloges en tablets. Lokale Politie Antwerpen zocht de voorbije maanden naar een nieuwe manier om de gestolen goederen opnieuw bij hun eigenaar te krijgen. Een online tentoonstelling, zeg maar een soort van webshop, bleek een goede oplossing.

Kijkdagen overbodig

Met de lancering van het online platform verdwijnt de nood aan kijkdagen zoals vroeger. Toen nodigde de politie burgers af en toe uit om een kijkje te nemen tussen teruggevonden spullen. Vanaf nu krijgen de mogelijk gestolen goederen een plaats op onze website. Zo moeten slachtoffers zich niet meer naar een politiekantoor verplaatsen. Zij kunnen van thuis uit kijken of er zaken gevonden zijn die hen toebehoren.

Alleen goederen die mogelijk afkomstig zijn van een misdrijf worden online getoond. Als je bijvoorbeeld op straat een portefeuille vindt en die bij een kantoor binnenbrengt, krijgt deze geen plaats in de fotogalerij.

Contactformulier 

Herken je een gestolen voorwerp op de website? Dan kan je meteen doorklikken naar een formulier waar je je contactgegevens en PV-nummer kan invullen. Je komt enkel in aanmerking als je de diefstal ook effectief hebt aangegeven bij de politie. Na inzending komt het formulier onmiddellijk bij de lokale recherche terecht. De speurders nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Houd er rekening mee dat je sowieso moet kunnen aantonen dat de goederen jouw eigendom zijn. Bewijsmateriaal is noodzakelijk. Teruggave gebeurt alleen na toestemming van het parket.

Je kunt de teruggevonden gestolen voorwerp bekijken op deze website: https://www.politieantwerpen.be/verloren-voorwerpen.

Gepubliceerd op:
08/02/2017
Categorie: