Politie maakt parcours Ronde Van Vlaanderen autovrij | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politie maakt parcours Ronde Van Vlaanderen autovrij Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Volgend weekend staat in het teken van de Ronde Van Vlaanderen. We verwachten heel wat volk in de stad. Onder meer de politie is begonnen aan de voorbereidingen voor een goed verloop. Op verschillende plaatsen zal er tegen het einde van de week getakeld worden om de omgeving autovrij te krijgen. De nodige signalisatie wordt tijdig voorzien. Op strategische plaatsen zullen ook digitale tekstkarren geplaatst worden om de mensen zo goed mogelijk te informeren over de lopende parkeerverboden. 

Laat je niet verrassen en kijk goed waar je tegen het einde van de week jouw auto parkeert. Op verschillende plaatsen geldt een parkeerverbod. De politie zal vanaf 4 april voertuigen laten takelen die nog binnen de zone geparkeerd staan waar een parkeerverbod geldt.

Overzicht parkeerverboden

Gedempte Zuiderdokken
Aan de noordelijke zijde tussen de speeltuin en de Wapenstraat geldt een verbod vanaf 5 april. Vanaf middernacht (de nacht van 4 op 5 april) zal er dus getakeld worden. De rest van de Gedempte Zuiderdokken worden vrijgemaakt op 5 april vanaf 18 uur 's avonds zodat ze op het einde van de dag volledig vrij zijn.

Parking Scheldekaaien achter waterkeringsmuur
Tussen de busparking en de Fortuinstraat is het verboden om te parkeren vanaf 5 april om 18 uur. Er zal ook vanaf 18 uur getakeld kunnen worden.

Ernest Van Dijckkaai, Jordaenskaai en Orteliuskaai
In de beide rijrichtingen worden de straten parkeervrij gemaakt vanaf 5 april om 18 uur. Verplaats ook hier op tijd de wagen.

Brouwersvliet, Oude Leeuwenrui en Ankerrui
Voor de deze straten is het parkeerverbod beperkt. Daar mag je alleen niet aan de noordzijde parkeren. Het verbod gaat in op 5 april vanaf 18 uur. 

Steenplein
Op het steenplein mag je niet meer parkeren vanaf 5 april om middernacht (in de nacht van 5 op 6 april). 

Plantinkaai en Sint-Michielskaai
Deze straten worden pas op 6 april in beide richtingen vrijgemaakt. Het takelen van achtergebleven voertuigen start om 18 uur.

Kom 'Slim naar Antwerpen'

Wil je meer informatie over de bereikbaarheid van de stad, dan kan je terecht op www.slimnaarantwerpen.be. Zo kan je vooraf de beste route uitstippelen om naar Antwerpen te komen tijdens het weekend.

Gepubliceerd op:
01/04/2019
Categorie: