Politie Antwerpen neemt deel aan de Antwerp Pride 2017 | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politie Antwerpen neemt deel aan de Antwerp Pride 2017 Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Tien jaar geleden zette politiezone Antwerpen de eerste voorzichtige stappen naar een betere samenwerking tussen politie en de lokale LGBTQIA-gemeenschap. Eén decennium later heeft Politie Antwerpen haar plek binnen de gemeenschap gekregen. We zijn hier heel dankbaar voor en steunen ten volle initiatieven uit deze gemeenschap die een inclusieve samenleving stimuleren. Sinds enkele jaren stappen we geüniformeerd mee in de Antwerp Pride. We bewijzen hiermee nog eens welke pioniersrol we spelen in een transparant en inclusief diversiteitsbeleid. Als signaalfunctie naar onze partners kan dit tellen!

Achter de schermen gebeurt er heel wat om ervoor te zorgen dat het niet blijft bij deze heel zichtbare optocht. Zo hebben er in 2016, 911 collega's een opleiding rond diversiteit gevolgd. We informeren en trainen onze collega's om om te gaan met alle groepen uit onze stad. Zo vertelde een transgender-collega openhartig over de transitie op de dag van de diversiteit, die we elk jaar organiseren.

Recent sloot ons netwerk diversiteit aan bij Cavaria. We zien dat als een mooie bekroning van onze jarenlange samenwerking. Door ons lidmaatschap krijgen verenigingen een directe lijn met politie en wij met de gemeenschap.

Waarom al deze inspanningen ? Er is toch geen probleem ?

Uit internationale onderzoeken blijkt dat een groot aantal feiten van haatmisdrijven en discriminatie niet bij de politie geraakt. Door onze doorgedreven inzet van de afgelopen maanden hebben we deze feiten 51 % meer zichtbaar gemaakt (Jaarverslag DIV 2016).

Dit jaar stappen onze netwerkleden diversiteit mee op in de Antwerp Pride, zij aan zij met de Rainbow Cops Belgium en de agenten van Roze in Blauw Nederland. Ze zullen de politie vertegenwoordigen en hier en daar leuke gadgets uitdelen. Maak zeker van de gelegenheid gebruik om met ons netwerk in dialoog te gaan! Ze informeren je graag over onze interne diversiteitswerking en staan voor jou klaar bij incidenten. We vragen om dit jaar grote tassen en glazen flessen thuis te laten. Toon begrip voor onze controles of die van de organisatie, dan maken we er samen een prachtige en veilige feesteditie van!

" Iedereen anders, altijd van dienst”

Gepubliceerd op:
05/07/2017
Categorie: