Politie Antwerpen krijgt Tactical First Aid-kits | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Politie Antwerpen krijgt Tactical First Aid-kits Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Alle voertuigen van de diensten noodhulp, mobiele eenheid en het proactief team van Politie Antwerpen worden uitgerust met een Tactical First Aid-materiaalkit. Dat besliste het schepencollege van Antwerpen.

Met een Tactical First Aid-kit kunnen politiemensen allerlei kwetsuren van slachtoffers verzorgen in afwachting van de medische hulpdiensten. Zo kon het snelleresponsteam recent nog een tourniquet plaatsen bij het slachtoffer van een schietpartij, nog voor de ziekenwagen ter plaatse was.

Tactical First Aid

De opleiding Tactical First Aid, die wordt aangeboden door politieschool Campus Vesta, voorziet ook in het verzorgen van collega’s en van eigen verwondingen. Deze vaardigheden kunnen levensreddend zijn bij calamiteiten, maar ook bijvoorbeeld bij zware verkeersongevallen. 

Opleiding

Alle politiemensen die worden uitgerust met een Tactical First Aid-materiaalkit zullen de nodige opleidingen krijgen om deze correct te kunnen gebruiken. Hiervoor zal opleidingsmateriaal worden aangekocht. In totaal investeert de stad Antwerpen 16 781 euro in de Tactical First Aid-kits voor de politie.

Gepubliceerd op:
05/01/2018
Categorie: