Overzicht gevatte dealers | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Overzicht gevatte dealers Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Ook in het weekend dat het WK Wielrennen Antwerpen aandeed, had de politie tijd om ten strijde te trekken tegen drugsgerelateerde overlast. Het ging niet om doping, maar wel om onder meer cocaïne en cannabis.

4 verdachten werken samen

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van regio West merkte vorige week een man op die met een step een zakje leek af te leveren aan een woning in de binnenstad. Uit verder onderzoek kwam er een tweede verdachte in beeld. Toen die uit hetzelfde pand kwam werd deze gecontroleerd en bleek hij in het bezit van drugs en geld. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie en verwondde twee inspecteurs. Hij kon echter niet ontkomen. In de woning werden nog eens 2 verdachten, geld en drugs aangetroffen. Van de 4 twintigers bleek er 1 illegaal in ons land te verblijven en een andere vrij onder voorwaarden. Er werd 1 000 euro cash, 86 xtc-pillen, 5 gram cocaïne, 50 gram cannabis en een elektrische step in beslag genomen. De 4 verdachten werden voorgeleid. 

Eentje met de fiets en eentje met de wagen

Het WOT Oost merkte een verdachte fietser op in de Van Nevelestraat. Die maakte contact met de bestuurder van een luxewagen. Toen er iets werd uitgewisseld werden beide partijen gecontroleerd. De fietser, illegaal in ons land, had 450 euro op zak. In het doosje dat de twee mannen uitwisselden zaten 30 gebruikshoeveelheden cocaïne. Beide mannen werden gearresteerd en voorgeleid. De wagen (een Audi A5) werd in beslag genomen (zie foto rechts).

Drugs dealen vanuit appartement

Het WOT Centrum zag een deal plaatsvinden op de hoek Belgiëlei-Charlottalei. Er werd een kleine hoeveelheid cannabis in beslag genomen. De verkoper (23) werd voorgeleid. Hetzelfde team zag ook hoe een fietser een woning betrad op de Grotesteenweg. De man werd gecontroleerd ter hoogte van het Albertpark en geeft toe dat hij net drugs had gekocht. Er werd een huiszoeking georganiseerd en bij de 18-jarige bewoner werd 50 gram cannabis en 725 euro in beslag genomen.

2 dealers en 2 'bovendealers'

Het WOT City vatte dit weekend 5 dealers tijdens toezicht in de omgeving van het Sint-Elisabethplein. Op zaterdag werd in de Greinstraat een cannabisdeal vastgesteld. De illegale dealer bleek na verder onderzoek over een kompaan te beschikken die mee werd gearresteerd. Deze was cocaïne aan het verpakken toen de politie aanklopte voor een huiszoeking. Het onderzoek leidde de politie naar een man en een vrouw die in beeld kwamen als 'bovendealers'. Er vond een succesvolle huiszoeking plaats op de Noorderlaan.

Er werd 80 gram cocaïne, 400 gram hasj en 450 cannabis in beslag genomen, samen met 6 210 euro. Tot slot vatte het team ook een dealer van hasj na een straatdeal.

 

Gepubliceerd op:
27/09/2021
Categorie: