Overzicht dealers | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Overzicht dealers Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Ook dit weekend konden verschillende teams van de wijkwerking weer dealers vatten.

Dealende broers

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost merkte een bromfietser op die druk bezig was met het manipuleren van zijn gsm-toestel. De bestuurder maakte contact met twee personen op de Bremweide en vertrok weer. De jongen (17) werd gecontroleerd en bleek net cannabis te hebben verkocht. Al snel werd duidelijk dat ook zijn broer (19) betrokken was bij de handel. Er werd 630 euro en 70 gram cannabis in beslag genomen. Ook de brommer bleef achter bij de politie. De broers werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 

Verstopt in de fiets

Het WOT Noord stelde een deal vast in de Winkelhaakstraat in Merksem. De verkoper had zijn koopwaar verstopt in de voorvork van zijn fiets. In totaal werden er 12 dosissen cocaïne in beslag genomen bij de illegale verdachte (34). (zie foto)

 

Minderjarigen bezorgen drugs

Hetzelfde team merkte twee minderjarigen (beide 17) op een bromfiets op die meer interesse hadden voor hun gsm dan voor het verkeer. De twee werden gevolgd tot in Wijnegem en werden onderschept na het leveren van cocaïne aan een klant. Ze hadden 6 dosissen in hun onderbroek verstopt. Bij hen thuis werd ook 1 000 euro en luxekledij in beslag genomen. Ook hun bromfiets mochten ze bij de politie achterlaten.

 

Drugs, geld en auto kwijt

Het drugsondersteuningsteam merkte een gehaaste bestuurder op die veel aandacht had voor zijn gsm-toestel tijdens zijn rit. Het team zag hoe een man instapte en na een korte uitwisseling het voertuig opnieuw verliet. De politie ging over tot een controle. Er was net cocaïne verkocht. Er werd zo’n 3 800 euro en 12 gram cocaïne in beslag genomen. Ook de wagen van de man (22) blijft voorlopig bezit van de politie. De verdachte zelf werd voorgeleid.

 

Prijs in het Groen Kwartier

Het wijkteam van de Quinten Matsijslei merkte tijdens een patrouille in het Groen Kwartier twee jongeren in het bezit leken van een joint. Het drietal werd gecontroleerd. Eén van hen bleek in het bezit van zo’n 60 gram cannabis. Een andere was in het bezit van twee dosissen xtc en een klein hoeveelheid cannabis. Op de twee jongeren werd in totaal ook meer dan 1 600 euro cash aangetroffen. Eén van hen bleek ook geseind voor verhoor. De twee werden voorgeleid.

 

Geen drugs aan Post X

Het wijkteam van Berchem merkte tijdens een patrouille op de site van Post X een groepje jongeren op die duidelijk drugs aan het gebruiken waren. Eén van de gecontroleerde jongeren (17) had meerdere dosissen cannabis verstopt in een sok. Hij werd gearresteerd.

 

Tot slot voerde het WOT Noord een huiszoeking uit in een lopend onderzoek. Een 19-jarige werd gearresteerd met het oog op voorleiding. Er werd 400 euro en luxekledij in beslag genomen.

 

Gepubliceerd op:
23/08/2021
Categorie: