Overvaller bejaarde dame vrijwel onmiddellijk opgepakt | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Overvaller bejaarde dame vrijwel onmiddellijk opgepakt Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In de nacht van zondag 2 juli op maandag 3 juli werd een 87-jarige dame uit Antwerpen in haar eigen woning zwaar aangepakt door een inbreker. De man verdween met de buit, waaronder de fiets van het slachtoffer. Toen de man het rijwiel aan een passante wilde "schenken", sloeg die alarm. De politie kon de gewelddadige inbreker na een korte achtervolging inrekenen.

Omstreeks middernacht was de man de woning van de bejaarde vrouw binnengedrongen en had haar bedreigd met een mes, gekneveld, geslagen en bestolen. Toen de man vertrokken was en ze de kust veilig achtte, kon ze zichzelf bevrijden en naar haar zoon vluchten. Die laatste verwittigde onmiddellijk de politie. De kranige en strijdvaardige vrouw werd naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht voor verzorging, waarna ze door haar zoon werd opgevangen. De inbreker had duidelijk heel de woning doorzocht en een grote wanorde veroorzaakt. Hij was uiteindelijk aan de haal gegaan met een beperkte som geld, een bankkaart, wat juwelen en andere snuisterijen en de oude, grijze damesfiets van het slachtoffer.

Achtervolging

Rond 1.30 uur werd een vrouw aan de Groenplaats aangesproken door een man die haar zei dat hij net een fiets had gestolen en dat ze hem mocht hebben als ze wou. Ze ging niet op het aanbod in en alarmeerde een voorbijrijdende politiepatrouille, die onderweg was naar een andere opdracht. De inspecteurs troffen de man aan ter hoogte van de taxistand op de Groenplaats en spraken hem aan. Hij ontweek hun vragen en zette het plots op een lopen in de richting van de Geefstraat. De vrouwelijke inspecteur ging terstond achter de man aan en haar collega keerde de combi. In de Geefstraat wierp de wegvluchtende verdachte de rugzak die hij bij zich had op straat en liep verder. De gemotoriseerde inspecteur had inmiddels zijn collega ingehaald en reed verder achter de dief. Na een korte achtervolging, waarbij de verdachte uit iedere insluiting met het voertuig kon ontsnappen, werd hij uiteindelijk in de Bergstraat ingerekend.

Geen onbekende voor politie en justitie

In de rugzak die de man tijdens zijn vlucht had weggeworpen en in zijn zakken werd de buit teruggevonden die hij had meegenomen bij de bejaarde vrouw. De 33-jarige Algerijn werd meegenomen voor verhoor en verder onderzoek. Hij bleek voor tal van feiten gekend te zijn bij de politie onder een waslijst aan aliassen. Hij werd vanmorgen bij het parket voorgeleid.

Gepubliceerd op:
03/07/2017
Categorie: