Opnieuw verschillende feestvierders beboet | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Opnieuw verschillende feestvierders beboet Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Zaterdag moest de politie opnieuw tussenkomen op een aantal zogenaamde lockdownfeesten.

Tijdens een overlastpatrouille merkten leden van het prostitutieteam zaterdagnamiddag een pand op in de Oudemansstraat waar verschillende mensen aanbelden. Telkens werd een sleutel vanuit het raam naar beneden gegooid en gingen de mensen binnen. Er klonk muziek en stemmen van meerdere personen. Toen de politie aanbelde werd het raam gesloten en probeerden de aanwezigen zich stil te houden, maar uiteindelijk werd de deur toch geopend. Er waren 14 personen (dertigers en veertigers) aangetroffen die een verjaardag vierden. Alle aanwezigen kregen een boete en het feest werd beëindigd.

In de Acacialaan in Wilrijk werden 4 personen beboet die een tuinfeest hielden, bij aankomst van de politie vluchtten enkelen via de tuin, zij konden niet gevat worden.

In de Grote Pieter Potstraat moest de politie in de loop van de nacht tweemaal tussenkomen in een hotel waar een feestje werd hervat ondanks de tussenkomst van de politie. Tussen de aanwezigen (twintigers) waren er verschillende personen die al meermaals tegen de COVID-lamp liepen. Uiteindelijk werden enkele van deze veelplegers bestuurlijk aangehouden. Twee minderjarigen kregen een lift terug naar huis. 

“De resultaten van afgelopen nacht tonen hoe kordaat onze politiemensen blijven werken op het doen naleven van de coronamaatregelen,” zegt burgemeester Bart De Wever. “Ik wil hen daarvoor bedanken. Ik roep alle Antwerpenaren op om vol te houden en de regels na te leven. Want zij die dat niet doen, zullen daar de gevolgen van dragen. De gezondheid en het welzijn van onze stadsgenoten staan voorop.”

Gepubliceerd op:
29/11/2020
Categorie: