Opnieuw minderjarige gearresteerd voor vandalisme op oudejaarsnacht | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Opnieuw minderjarige gearresteerd voor vandalisme op oudejaarsnacht Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Nadat de lokale recherche dienst jongerencriminaliteit eerder al een 14-jarige kon identificeren en arresteren voor de zware feiten van vandalisme op de Lakborslei met oudejaarsnacht, werd deze week opnieuw een 16-jarige gearresteerd.

De 16-jarige jongen wordt er van verdacht met een parasolvoet de ruiten van een kantoorgebouw op de Lakborslei te hebben ingegooid. Hij werd op school gearresteerd en na verhoor voorgeleid bij de jeugdrechter. Hij kreeg zeer strenge voorwaarden opgelegd. De 14-jarige die eerder werd gearresteerd, kwam in aanmerking voor gelijkaardige feiten, ook in Deurne. 

Onderzoek met intensieve beeldvorming

Na de calamiteiten in de nacht van 31 december op 1 januari ging de lokale recherche meteen aan de slag. Met behulp van verzameld beeldmateriaal, getuigenverklaringen en informatie van de wijkwerking kwamen de twee verdachten in beeld en konden ze gearresteerd worden. 

Onderzoek gaat verder

Ondertussen gaat het onderzoek naar de feiten op oudejaarsnacht onverminderd voort. Ook de feiten op het Majoor Malfaitplein in Hoboken worden nog onderzocht. De politie is nog steeds op zoek naar beeldmateriaal of informatie van getuigen met betrekking tot deze feiten. Wie over informatie beschikt kan steeds contact opnemen met de Blauwe Lijn (0800 123 12).

Gepubliceerd op:
05/02/2020
Categorie: