Opleiding project SKYFALL afgerond | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Opleiding project SKYFALL afgerond Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

15 Europese politiemensen bezochten Antwerpen in het kader van het Europees project SKYFALL. Dat onderzoekt toepassingen om steden te beschermen tegen aanslagen met drones. De opleiding werd georganiseerd door Politiezone Antwerpen in samenwerking met de projectpartners van de federale politie en politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Het Europees project SKYFALL onderzoekt methodes om de politie te wapenen met aanslagen waarbij gebruikt gemaakt wordt van drones. Projectleider PZ Antwerpen, in samenwerking met de federale politie en PZ Brussel Hoofdstad Elsene onderzocht een combinatie van een jammer en een kinetisch interceptiemiddel. Met de jammer wordt de controle van de piloot over de drone verstoord. Nadien wordt er gebruik gemaakt van een projectiel voorzien van een net en een parachute om de drone gecontroleerd naar de grond te brengen. Op die manier wordt vermeden dat de drone aan hoge snelheid crasht in een mensenmassa en laat toe om de drone nadien nog forensisch te onderzoeken.

Driedaagse opleiding

15 Europese politiemannen volgden in het kader van SKYFALL een opleiding in Antwerpen en op Campus Vesta in Ranst. Tijdens de driedaagse opleiding werden potentiële veiligheidsrisico's van drones onder de loep genomen en werden de interceptiemiddelen toegelicht. Uiteraard was er ook de mogelijkheid voor de deelnemers om onderlinge ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen voor de toekomst. Op de laatste opleidingsdag vond een demonstratie van de toepassingen plaats in aanwezigheid van Antwerps burgemeester Bart De Wever.

Gepubliceerd op:
18/10/2021
Categorie: