Onweer boven Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Onweer boven Antwerpen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Er is voor vanavond erg slecht weer voorspeld. Op verschillende plaatsen in onze politiezone heeft het al hard geregend en gewaaid. Heb je wateroverlast, -schade of andere overlast door het weer? Bel 1722. Is het dringend? Dan bel je beter 112 of 101. Je kan schade of overlast ook melden via een digitaal formulier van de brandweer: https://www.antwerpen.be/nl/eloket/wateroverlast (voor water) en https://www.antwerpen.be/nl/eloket/stormschade (voor stormschade).

UPDATE: 19.00 UUR

Vooral Ekeren lijkt getroffen te zijn. Er is waterolast op onder meer de straten Geestenspoor, Kapelsesteenweg, Klein Heiken, Groot Hagelkruis ... De brandweer is ter plaatse. De politie sluit de straten af waar dat nodig is.

Heb je meer informatie nodig? Op www.antwerpen.be lees je meer.

UPDATE: 19.20 UUR

Ondertussen lopen er ook enkele meldingen binnen van wateroverlast in de omgeving van Berendrecht. Wie de hulpdiensten belt, komt in de wachtrij terecht. Er komen immers veel oproepen binnen. Dringend hulp nodig? Bel 101 of 112. Kan het even wachten en is er niemand in gevaar: 1722.

UPDATE: 19.30 UUR

Op verschillende kruispunten in Ekeren sluit de politie de straten af omwille van wateroverlast. Dat is onder meer zo voor de Driehoekstraat, Klein Heiken en Slijkweg. De Veltwijcklaan en Schriek zijn door de brandweer watervrij gemaakt en worden opnieuw vrijgegeven. 

De Transcontinentaalweg in 2030 Antwerpen krijgt ook te maken met wateroverlast. De rechter rijstrook is er onder water gelopen. Let op als je voorbij rijdt.

UPDATE: 20.30 UUR

De politie heeft Klein Heiken vrijgegeven. De wateroverlast is daar verholpen. Voorlopig lijkt het erop dat de Transcontinentaalweg onze enige locatie is waar we nu nog met een probleem op straat zitten. Waterlink is er ter plaatse. We houden er de straat nog even afgesloten.

UPDATE: 21.30 UUR

Er zijn geen straten meer afgesloten omwille van wateroverlast. Er zijn uiteraard wel nog enkele tussenkomsten van de brandweer op ons grondgebied. Dat laat de brandweer weten. 

UPDATE: 22.30 UUR

Iets over 22 uur kwam er opnieuw een regenzone over de stad. Gelukkig was die regenbui minder intens en is er minder hinder. In Berchem en Deurne zijn er enkele oproepen voor wateroverlast. Zo liep iemand zijn slaapkamer op het gelijkvloers onder water. Ook in de omgeving van het Centraal Station is er een melding van overlast door water. 

Aan de Vogelzanglaan blijft het water op de rijweg staan. Daar let je beter even op en rijd je het liefst traag voorbij. We blijven de situatie in de gaten houden. Indien je hulp nodig hebt, bel je naar 1722 als het niet dringend is en met storm- of waterschade te maken heeft. Is er iemand in gevaar, dan bel je beter 101 of 112.

 

De brandweer en politiediensten zijn sinds deze avond druk in de weer ten gevolge van het onweer. Op verschillende plaatsen, vooral in de omgeving van Ekeren, zorgde de regenbuien voor wateroverlast op de straat. Wanneer het nodig is, worden de straten afgesloten door de politie. Kom je zelf in een hevige regenbui terecht? Zet je dan aan de kant tot je opnieuw beter kan kijken en veilig jouw weg kan verder zetten. Je doet er ook beter aan om ondergelopen straten te vermijden. Kan het niet anders en moet je er toch door, dan rijd je beter stapvoets voorbij.

Gepubliceerd op:
19/06/2019
Categorie: