Noodnummers opnieuw bereikbaar | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Noodnummers opnieuw bereikbaar Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De telefoonstoring is opgelost. De noodnummers 101 en 112 zijn opnieuw bereikbaar. De tijdelijke noodnummers 0470 57 16 22 en 8112 (enkel sms) worden afgebouwd. Voor dringende politiehulp kan je opnieuw 101 contacteren, voor niet-dringende zaken is de Blauwe Lijn zoals steeds beschikbaar.

Iets na 16 uur werden de noodcentrales getroffen door een telefoonpanne. 101 en 112 waren over het hele land niet bereikbaar. Ondertussen werd de storing verholpen en zijn de noodcentrales opnieuw operationeel.

Tijdelijke oplossingen

In de stad Antwerpen konden inwoners de politie bereiken via de Blauwe Lijn of via mail. De brandweer en de medische hulpdiensten in Antwerpen zorgden voor een tijdelijk gsm-nummer om bereikbaar te blijven. Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken bleef voor incidenten met levensgevaar bereikbaar via sms.

Provinciale fase

Om de coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten optimaal te laten verlopen, werd de provinciale fase afgekondigd. De gouverneur kwam ter plaatse om het overleg te leiden. De provinciale fase werd ondertussen beëindigd.

Be Alert

De Antwerpse politie, brandweer en stedelijke diensten verstuurden samen een Be Alert bericht om de maatregelen toe te lichten. 

Gepubliceerd op:
05/04/2019
Categorie: