Muziekkapel zoekt muzikaal talent | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Muziekkapel zoekt muzikaal talent Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen zoekt nieuwe muzikanten. De muziekkapel bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft nood aan jong bloed om haar rijke traditie voort te zetten. Omdat ook niet-politiemensen zich kunnen aansluiten bij de muziekkapel, lanceert Politie Antwerpen een campagne om op zoek te gaan naar muzikaal talent.

De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen kent een rijke traditie. Al vele jaren speelt ze in de lente en met Kerstmis een felgesmaakt concert. Ook in binnen- en buitenland zijn ze gekend voor hun taptoes, in uniform en met indrukwekkende choreografieën. Om hun tradities in leven te houden, is de muziekkapel op zoek naar jong bloed. Vandaag schommelt de gemiddelde leeftijd rond de 50 jaar. Met nieuwe leden wil de muziekkapel verder schrijven aan haar rijke geschiedenis.

Ook gewone burgers zijn welkom

Sinds de jaren '80 zijn ook gewone burgers welkom om de muziekkapel te versterken. Aanvankelijk ging het om partners en kinderen van muzikanten, maar vandaag de dag is iedereen die een bewijs van goed gedrag en zeden kan voorleggen welkom. De muziekkapel zoekt in de eerste plaats saxofonisten, klarinettisten, trompettisten, bastuba- en trombonespelers, maar ook andere muzikanten zijn welkom. De belangrijkste vereiste is enige ervaring met je instrument en een basiskennis notenleer.

Om zoveel mogelijk potentiële muzikanten te bereiken, lanceert Politiezone Antwerpen vanaf vandaag drie teasers en een videoclip. Daarmee wil de muziekkapel aantonen dat hun repertoire veel breder gaat dan militaire marsen, want ook moderne componisten en filmmuziek komen aan bod. De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen repeteert elke maandagavond op Linkeroever. Interesse? Stuur dan je kandidatuur door naar rekrutering@muziekkapel.be.

Je kunt alle rekruteringsfilmpjes van de muziekkapel bekijken op ons YouTube-kanaal.

Gepubliceerd op:
24/01/2019
Categorie: