"Merci om trager te rijden" wint bronzen Eurobest Award | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

"Merci om trager te rijden" wint bronzen Eurobest Award Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De verkeerscampagne van Politie Antwerpen en de stad Antwerpen van 2012 heeft vrijdagavond in Lissabon de bronzen Eurobest Award gewonnen in de categorie Charities, Public Health & Safety en Public Awareness Messages. De campagne werd vooral bekroond voor de idee om snelheidsovertreders, samen met de snelheidsboete een kindertekening te sturen met de campagneboodschap "Merci om trager te rijden". Via deze tekening riepen de kinderen de overtreders op een persoonlijke manier op om minder snel te rijden.

Kinderen uit verschillende Antwerpse stedelijke basisscholen maakten op het einde van het schooljaar een kindertekening met als thema veiligheid in het verkeer. Hieruit werden een 400-tal tekeningen geselecteerd die op grote oplage werden herdrukt. De Antwerpse verkeerspolitie verstuurde tijdens de campagneperiode meer dan 30 000 snelheidsboetes met een kindertekening.

Op die manier werden deze bestuurders niet alleen geconfronteerd met de gevolgen van hun overdreven snelheid, maar kregen zij ook een sterke en persoonlijke boodschap van die verkeersdeelnemers die vaak het eerste slachtoffer worden van overdreven snelheid in het verkeer, namelijk jonge stappers en trappers. Politie en stad Antwerpen willen alle scholen en leerlingen bedanken die hebben meegewerkt.

De Merci-campagne met de grote gevelborden werd in 2010 een eerste keer gelanceerd. Via grote tekstborden, fluogele rugzakhoezen en fietsvlaggetjes met het opschrift "Merci om trager te rijden", kon de Antwerpenaar de automobilisten op een positieve manier oproepen om de snelheidsregels in zijn of haar buurt te respecteren.

Na het gigantisch succes van de afgelopen jaren, volgde in september van dit jaar een nieuwe lancering van de campagne. Nieuw dit jaar waren de feestelijke vlaggenlijnen met de "Merci om trager te rijden"-boodschap. Ook de nieuwe kleuren fuchsia en felgroen deden de campagne extra opvallen.

De "Merci om trager te rijden"-campagne haalde al verschillende prijzen, waaronder de gouden Best of Activation Award in 2011. Politie en stad Antwerpen werden bij de uitwerking van de campagne ondersteund door het Antwerpse bureau LDV United.

Gepubliceerd op:
03/12/2012
Categorie: