Meerdere dealers lopen tegen de lamp | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Meerdere dealers lopen tegen de lamp Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De wijkwerking kon de voorbije dagen heel wat dealers vatten. Zowel de wijkteams als de wijkondersteuningsteams konden met behulp van de mobiele eenheid en vaak met bijstand van een drugshond overal in de stad drugs in beslag nemen en dealers arresteren.

Deurne

Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost was een dealer op het spoor die vanuit zijn woning in de omgeving van de Waterbaan drugs verkocht. Het team besloot de woning een tijdlang te observeren en kon een koper onderscheppen. Die gaf toe juist marihuana te hebben gekocht. Er werd een huiszoeking uitgevoerd in de verdachte woning, daarbij werd 111 gram cannabis, cash geld en een precisieweegschaal in beslag genomen. De 50-jarige verdachte werd gearresteerd en wordt voorgeleid. 

Wilrijk

Op de Groenenborgerlaan in Wilrijk merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid dan weer twee jongeren op een bromfiets op. Omdat de twee verdacht gedrag vertoonden, besloten de inspecteurs om over te gaan tot controle. De bromfiets bleek begin oktober gestolen. Beide verdachten bleken meerdere verkoopshoeveelheden drugs op zak te hebben, ook tijdens twee huiszoekingen werd drugs aangetroffen. Beide verdachten worden voorgeleid.

Ekeren

In Ekeren merkte het wijkteam verdacht gedrag op ter hoogte van de kerk. Toen ze twee mannen wilden controleren, vluchtten deze weg. De twee konden na een korte achtervolging gevat worden. Ook een vermoedelijke klant werd onderschept. De koper bleek inderdaad cocaïne gekocht te hebben bij de twee mannen, de twee verdachten werden gearresteerd. Hun voertuig werd in beslag genomen. Eerder op de avond werd ook een bestuurder onderschept die rondreed zonder verzekering in een niet-ingeschreven voertuig. Hij had bovendien een rijverbod én drugs op zak. Het voertuig en de drugs werden meteen in beslag genomen. 

Stuivenberg

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk controleerde zondag samen met de mobiele eenheid en het wijkondersteuningsteam op overlast in hun werkgebied. Er werd gepatrouilleerd in burger en in uniform. Er werden 5 illegale personen bestuurlijk aangehouden, 6 mensen hadden drugs op zak en 1 persoon stond geseind. Tijdens de controle werden ook twee dealers gearresteerd. De ene man had marihuana in zijn onderbroek verstopt, bij hem thuis werden nog 21 verkoopshoeveelheden aangetroffen. De andere had dan weer 97 gram hasj in zijn onderbroek gestoken. Beide mannen worden voorgeleid. 

Borgerhout

Het wijkteam van Borgerhout merkte een man op die zich op de Turnhoutsebaan verdacht gedroeg. Hij bleek 45 gram hasj en 14 hoeveelheden cocaïne op zak te hebben. Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij nog eens 45 gram hasj werd aangetroffen. De man bleek illegaal in ons land. Zijn verboden wapen (pepperspray) werd in beslag genomen. Ook zijn precisieweegschaal en zijn gsm-toestellen werden in beslag genomen. De man zelf werd voorgeleid.

Stadspark

Tot slot vatte het wijkteam van de Quinten Matsijslei een vermoedelijke dealer in het stadspark ter hoogte van het skatepark. Bij een groepje jongeren werd een zak met 12 gram marihuana aangetroffen. Er werd ook een boksbeugel aangetroffen. Eén van de jongere bekende dat de drugs van hem afkomstig waren. 

Gepubliceerd op:
21/10/2019
Categorie: