Laat speelgoedwapens thuis | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Laat speelgoedwapens thuis Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Donderdagavond zijn aan de De Keyserlei vier jongeren opgepakt door de politie. Ze namen nepwapens in de hand die op het eerste gezicht niet te onderscheiden zijn van echte. De politie arresteerde het groepje en vond ook nog andere verboden wapens zoals een mes en een boksbeugel. Na het verhoor mochten de jongeren naar huis. De politie roept op om nep- en speelgoedwapens niet mee te nemen op straat of naar openbare plaatsen.

Donderdagavond 15 juni was er een korpsactie aan de gang die in de radiokamer opgevolgd werd aan de hand van camerabeelden. Een groep van vier jongeren op de De Keyserlei trok de aandacht van de operator. Bij het bekijken van de beelden, viel zijn oog op een vuurwapen. Er werd meteen een interventieteam aangestuurd.

Arrestatie

De inspecteurs benaderden de groep met de nodige voorzichtigheid. Pas wanneer de politie dichtbij de jongeren kwam, werd duidelijk dat er sprake was van een nepwapen. Omdat de intenties van de jongeren, twee minderjarigen en twee meerderjarigen, niet meteen duidelijk waren, werden ze meegenomen naar het kantoor aan de Noorderlaan voor een verhoor.

Nep niet te onderscheiden van echt

Bij controle bleek dat alle jongeren in het bezit waren van een gelijkaardig wapen van het type BB-gun (foto). De speelgoedwapens vielen zo goed als niet te onderscheiden van echte wapens en al zeker niet bij duisternis en van op een afstand.

Laat speelgoedwapens thuis

De politie roept op om speelgoedwapens thuis te laten. Want gezien de verhoogde aandacht voor terreur bij ordediensten kan de aanwezigheid van zo’n nepwapen tot gevaarlijke situaties leiden wanneer er een tussenkomst van de politie of defensie is. Vooral wanneer men zich ook nog eens verdacht gedraagt.

Gepubliceerd op:
16/06/2017
Categorie: