Kinderen zoeken maten op straat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Kinderen zoeken maten op straat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vandaag gaat de jaarlijkse verkeersveiligheidscampagne van Politiezone Antwerpen opnieuw van start. De komende weken gaan kinderen van Antwerpse lagere scholen op zoek naar zoveel mogelijke hoffelijke weggebruikers. Zij worden een 'maat op straat' van de kinderen. Je kan de deelnemers herkennen aan hun fluogele handschoenen en de sticker op hun boekentas.

Dit jaar schreven maar liefst 118 scholen zich in om een 'maat op straat'-school te worden. Meer dan 30 500 Antwerpse leerlingen gaan de uitdaging aan en vragen meer aandacht voor hoffelijkheid in het verkeer. 

De Buurtpolitie

De schoolkinderen worden uitgedaagd door Koen en Floor van de tv-serie 'De Buurtpolitie'. Zij schotelen de leerlingen 3 uitdagingen voor. Telkens moeten de leerlingen op een leuke manier aan hun ouders, grootouders, tantes, nonkels, buren, kennissen en vrienden vragen om zich hoffelijker te gedragen. Want meer hoffelijkheid in het verkeer zorgt voor meer veiligheid.

Brochure voor leerkrachten

We ondersteunen de leerkrachten dit jaar met een brochure vol met tips, opdrachtjes en links om hoffelijkheid en verkeersveiligheid te verwerken in de lessen. Op de website www.maatopstraat.be/actie vinden ze alle informatie om aan de slag te gaan.

Hoffelijk in het verkeer, wat is dat dan?

Kort samengevat: 'doe niet bij een ander wat je zelf niet wil'.

Met de volgende tips kom je al heel ver:

  • De verkeersregels kennen en ze respecteren
  • Zien en gezien worden
  • Rekening houden met elkaar
  • Respect hebben voor elkaar
  • Niemand in gevaar brengen

Koen en Floor rappen de belangrijkste hoffelijkheidsregels even voor jou bij elkaar in het matenlied.

Wil je weten hoe jij een hoffelijke weggebruiker wordt? Of ben je op zoek naar meer info over de campagne? Surf dan naar www.maatopstraat.be.

De Buurtpolitie op bezoek

Als extra aanmoediging voor de leerlingen, maken we er opnieuw een wedstrijd van. De 10 scholen die de meeste 'maten op straat' verzamelen krijgen enkele acteurs van 'De Buurtpolitie' op bezoek in hun school!

Gepubliceerd op:
06/10/2019
Categorie: