KALI-team confisqueert 23 dure auto's | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

KALI-team confisqueert 23 dure auto's Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vanmorgen heeft het KALI-team (DIFA) in opdracht van de onderzoeksrechter op twee plaatsen huiszoekingen gedaan bij een autohandelaar in dure auto's. Bij de actie zijn 23 luxevoertuigen in beslag genomen. De eigenaar van de zaak wordt verdacht van facilitering bij het witwassen van niet-legale vermogensvoordelen. 

 

Het gerechtelijk onderzoek wordt onder leiding van de onderzoeksrechter gevoerd door het DIFA-team dat deel uitmaakt van de KALI-taskforce. Het multidisciplinaire team dat het onderzoek voert, bestaat uit leden van de lokale recherche van Politiezone Antwerpen, de federale gerechtelijke politie en Stad Antwerpen. Het team richt zich op de directe en indirecte aanpak van drugscriminelen en belangrijke ondersteuners van het drugsmilieu. In dat kader vond ook de huiszoeking van vandaag plaats.

Drugsgeld witwassen

De uitbater van de twee vestigingen van Luxurycarselection in Aartselaar wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van niet-legale vermogensvoordelen. Er zijn bovendien sterke vermoedens van fiscale fraude.

Luxewagens

Bij de huiszoeking van vandaag zijn 23 luxewagens in beslag genomen. Dat gebeurde in opdracht van de onderzoeksrechter. Het gaat om voertuigen van de merken Bentley, Lamborghini, Porsche, BMW Alpina, Mercedes-Benz ... 

Gepubliceerd op:
27/10/2020
Categorie: