Jonge inbreker betrapt en opgepakt | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Jonge inbreker betrapt en opgepakt Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Gisteren, kort na de middag, kwam een vrouw met de wagen langs haar woning gereden in de Lodewijk Andersonstraat in Ekeren. Ze zag een jonge kerel op de oprit staan. Ze dacht in eerste instantie dat het iemand was die van deur tot deur ging om iets te verkopen.

Toen ze korte tijdlater thuis kwam stond dezelfde jonge kerel nog steeds naast haar woning. Toen de vrouw vroeg wat hij daar stond te doen was hij schijnbaar verrast. Daarop vroeg hij de weg naar het station. Het treinstation Mariaburg bevind zich in de Lodewijk Andersonstraat vlak tegenover de plaats waar hij stond. De jonge man wandelde weg en hij ging wat verderop op het perron staan.

Op dat ogenblik kwam ook de zoon van de vrouw thuis. Toen die naar binnen ging werd hij geconfronteerd met een tweede jonge kerel. Die liep naar buiten en hij verdween in de richting van de Kapelsesteenweg. Intussen had het slachtoffer de politie gebeld. Ze hield de verdachte die op het perron stond nauwlettend in het oog. De politie was snel ter plaatse, de verdachte werd op het perron gearresteerd. De tweede verdachte was intussen met de noorderzon verdwenen.

Tijdens het onderzoek werd vastgesteld dat aan de achterkant van de woning een rolluik was geforceerd en een ruit was stukgeslagen. In de slaapkamer van de woning werd een sporttas gevonden met daarin een aantal gestolen zaken die door de gevluchte verdachte waren achtergelaten. Die spullen werden aan de eigenaars teruggegeven.

De opgepakte verdachte, een man van 18 jaar uit Charleroi, ontkende iets met de feiten te maken te hebben. Hij gaf een onsamenhangende uitleg over het hoe en waarom hij al die tijd naast de woning van benadeelden had staan dralen. Hij bleef aangehouden en is inmiddels voorgeleid op het gerechtshof. Zijn kompaan blijft op te zoeken.

Gepubliceerd op:
08/05/2014
Categorie: