Inbeslagnames en boetes tijdens actie tegen illegale races | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Inbeslagnames en boetes tijdens actie tegen illegale races Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De Antwerpse politie schreef zaterdagavond honderden boetes uit en nam 4 wagens en 2 motorfietsen in beslag tijdens een gerichte actie tegen een illegale bijeenkomst van 'tuners' waarbij ook straatraces georganiseerd werden in een parking op de Noorderlaan en de Groenendaallaan.

Het wijkteam van de Luchtbal ontving de voorbije weken heel wat meldingen van overlast op de Groenendaallaan en de Noorderlaan. Op vrijdag- en zaterdagavond kwamen heel wat mensen bijeen om illegale straatraces te houden. Daarbij werd heel wat overlast veroorzaakt voor de buurt en werden de geldende coronamaatregelen met de voeten getreden. Vorige week nog moest de politie tussenkomen na een crash. Een aanwezige keerde zich toen tegen de politie en werd bestuurlijk aangehouden.

Gerichte actie

Omdat eerdere politietussenkomsten regelmatig uitdraaiden op een kat-en-muisspel met de aanwezigen, besloten de teams van de regio Noord een gericht actie op poten te zetten. Daarbij werd bijstand verleend door de verkeerspolitie, het hondenteam, de mobiele eenheid en de lokale recherche. Ook de helikopter van de federale politie kwam kort ter plaatse. Nadat er de voorbije weken eerst aan beeldvorming was gedaan door het wijkteam van de Luchtbal werd de gehele parking zaterdagavond afgesloten door de politie en werden alle aanwezigen en hun voertuigen aan een controle onderworpen. 

450 GAS-boetes

In totaal werden 4 wagens en 2 motorfietsen in beslag genomen voor racen en het in gevaar brengen van personen. 2 opgevoerde brommers werden ook met beslag verzwaard. 1 bestuurder zag zijn rijbewijs ingetrokken na een positieve drugstest. 6 personen hadden geen rijbewijs op zak en 6 anderen pleegden inbreuken tegen de voorwaarden van hun voorlopig rijbewijs. Van 2 wagens bleek de keuring niet in orde.

Tot slot kregen alle aanwezigen ook een GAS-pv voor deelname aan niet-toegestane samenscholing en het veroorzaken van overlast. Zowel bestuurders als 'toeschouwers' werden bij het verlaten van de plaats door de politie gecontroleerd en beboet. In totaal ging het om ongeveer 450 personen.

Gepubliceerd op:
28/03/2021
Categorie: