Hittegolf vraagt om gezond handhavingsbeleid coronamaatregelen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Hittegolf vraagt om gezond handhavingsbeleid coronamaatregelen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Omwille van de hittegolf heeft de gouverneur van Antwerpen Cathy Berx aan de politiediensten gevraagd om met voldoende menselijkheid de coronamaatregelen op te volgen. De politie van Antwerpen stuurt haar handhavingsbeleid bij op vlak van de nachtelijke verplaatsingen en het gebruik van het mondmasker. 

De hoge temperaturen die wellicht nog tot en met woensdag aanhouden, vragen om verstandig om te gaan met de geldende coronamaatregelen. Dat kondigde de Antwerpse gouverneur mevrouw Berx vanmiddag aan. Het is van groot belang om het stadsleven tijdens deze hittegolf menselijk en leefbaar te houden. De politie zal op vraag van burgemeester Bart De Wever haar optreden ook in die zin aanpassen.

Aanpassingen

De Antwerpse politie zal de handhaving van de coronamaatregelen op twee vlakken bijsturen:

Avondklok

De politie zal tussen 23.30 en 6 uur niet optreden zolang de social distancing gerespecteerd blijft en er geen sprake van een samenscholing is. Wanneer groepen groter dan 10 personen zich op het openbaar domein begeven, zal de politie wel optreden.

Gebruik mondmasker

Wie zich op drukke plaatsen bevindt, blijft verplicht om het mondmasker te dragen voor de veiligheid en de gezondheid van de Antwerpenaar of de bezoekers in de stad. Tijdelijk zal de politie niet optreden wanneer het mondneusmasker afgezet wordt op rustige plaatsen, waar niemand anders zich in de nabije omgeving bevindt of er enkel kortelings gekruist of gepasseerd wordt. Wanneer de social distancing echter niet voortdurend gerespecteerd kan blijven, moet het mondkapje weer opgezet worden.

Enkel tijdens hittegolf

Deze bijsturing is tijdelijk en dus maar van kracht tot en met woensdag 12 augustus. De aanpassingen omwille van de hittegolf zijn enkel van kracht in Antwerpen en haar districten. 

Gepubliceerd op:
07/08/2020
Categorie: