Grote controle door wijkwerking regio West | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Grote controle door wijkwerking regio West Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De wijkteams, het wijkondersteuningsteam en het verkeersondersteuningsteam van de regio West hielden zaterdagavond en -nacht een grote controleactie in de Antwerpse binnenstad. Ze kregen hierbij ondersteuning van de mobiele eenheid en van drugshonden van de federale politie. Er werd gecontroleerd op allerhande vormen van overlast, verkeersovertredingen en drugshandel. 

Bestuurder wordt tweemaal betrapt op één avond

Het verkeersondersteuningsteam plukte op de Oude Leeuwenrui 5 bestuurders uit het verkeer. 4 van hen testten positief op alcoholgebruik en 3 op druggebruik. Later op de avond werd een controledispositief opgesteld op de Kaaien. Daar werden heel wat verkeersinbreuken vastgesteld (gordeldracht, negeren van het rode licht, gsm-gebruik achter het stuur...), maar opmerkelijk genoeg werd een bestuurder gecontroleerd die positief testte op alcohol en drugs. Opnieuw, want hij was eerder al door het VOT aan de kant gezet. In opdracht van de magistraat werd zijn voertuig in beslag genomen.

Betrapt met drugs op zak

In de omgeving van het Mechelseplein werden 4 personen aangetroffen met drugs op zak. Later op de avond werden ook twee overlastcafés gecontroleerd in de omgeving van het Theaterplein. Twee personen hadden drugs op zak, maar ook op de grond van de cafés en in de wc's werd drugs aangetroffen. Eén klant werd ook betrapt toen hij even drugs was gaan kopen achter de hoek van het café.

Dealer betrapt in dispositief

Tijdens de controleactie op de Kaaien werd in een voertuig ook een hoeveelheid drugs aangetroffen. De passagier had naast de drugs ook 2 gsm’s en 280 euro cash op zak. Er werd een huiszoeking georganiseerd, daar werd 141 gram heroïne, 10 gram cannabis, 34 gram ketamine, 2,6 gram cocaïne, 16,5 gram speed, 5 weegschalen, een alarmpistool en 600 euro cash aangetroffen. De man werd gearresteerd en wordt voorgeleid.

Gepubliceerd op:
27/01/2020
Categorie: