Geurhinder in Antwerpen - ook op vrijdag | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Geurhinder in Antwerpen - ook op vrijdag Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Momenteel lopen er heel binnen over geurhinder in het centrum van Antwerpen. De hulpdiensten zijn op de hoogte en volgen dit op, er is geen indicatie van gevaar voor de volksgezondheid. Updates vind je op deze webpagina.

 

Vanaf donderdag 25 februari omstreeks 15.50 uur kregen de brandweer en de politie van Antwerpen verschillende oproepen met betrekking tot een opvallende geur. De meeste meldingen kwamen van ongeruste bewoners in het centrum van de stad en het Eilandje. De milieuwacht van Stad Antwerpen is op de hoogte. Ook brandweer en politie volgen de situatie op. 

 

Er is momenteel geen indicatie dat er een gevaar is voor de volksgezondheid of dat er maatregelen dienen getroffen te worden. Metingen van de brandweer wijzen alvast nergens op de aanwezigheid van gas.  

 

De bron van de geurhinder wordt opgespoord. De stad Antwerpen verwittigde donderdag via Be-Alert alvast de inwoners van de binnenstad per e-mail.

 

Merk je een buitensporige geur? Dan kan je dit melden op het gebruikelijke noodnummer 112.

 

UPDATE: 17 UUR

De hulpdiensten ontvangen ook intussen soortgelijke meldingen uit Berchem, Borgerhout en Wilrijk.

UPDATE: 17:25 UUR

Rond 17.25 uur liep het aantal meldingen terug. De oorzaak ligt mogelijk bij een bedrijf in de Haven.

UPDATE VRIJDAG 26/2 - 9:50 UUR

In de omgeving van 2060 (Lange Dijkstraat, Dijlestraat, De Pretstraat ...) melden bewoners opnieuw een sterke geur. De politie, brandweer en milieuwacht van de stad zijn op de hoogte. 

Gepubliceerd op:
25/02/2021
Categorie: