The Future of Policing on Two Wheels | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

The Future of Policing on Two Wheels Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vandaag vond in het Elisabeth Center een uniek congres plaats over fietspolitie. Onder de noemer 'The Future of Policing on Two Wheels' woonden zo'n 250 politiemannen en -vrouwen het congres bij. Het congres werd georganiseerd door het Orida-fietsteam van Politiezone Antwerpen ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan vorig jaar.

Vanochtend opende burgemeester Bart De Wever samen met korpschef Serge Muyters het congres. De 250 deelnemers, waaronder zo'n 200 bikers uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel, maar ook Nederland, Frankrijk, Italië en Zwitserland namen heel de dag deel aan een plenaire zitting, discussiegroepen en demonstraties. Tussendoor kon er natuurlijk ook genetwerkt worden, want de uitwisseling van ervaringen en expertise is cruciaal voor de ontwikkeling en verbetering van politiewerk op de fiets. 

Begeleidde fietstocht

De congresdag werd afgesloten met een fietstocht door Antwerpen. Zo'n 200 geüniformeerde bikers maakten kennis met de stad onder begeleiding van het Orida-fietsteam. De optocht ging niet onopgemerkt voorbij en kon op heel wat belangstelling rekenen.

Gepubliceerd op:
22/10/2021
Categorie: