Flitsmarathon: 11,7 % voorbijrijdende voertuigen te snel | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Flitsmarathon: 11,7 % voorbijrijdende voertuigen te snel Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De politie van Antwerpen heeft de voorbije 24 uur deelgenomen aan de nationale flitsmarathon. Ongeveer 11,7 % van de voorbijrijdende bestuurders reed te snel.

De verkeerspolitie van Antwerpen heeft tijdens de flitsmarathon op negen extra locaties bemande snelheidscontroles met interceptie gedaan. De mobiele flitsers stelden zich op langs de Bredabaan, Sint-Bernardsesteenweg, Kernenergiestraat, Vogelzanglaan, Belcrowlaan, Posthofbrug, Blancefloerlaan, Schroeilaan en aan de Quinten Matsijslei. 

Drie rijbewijzen ingetrokken

Er reden 3 776 voertuigen voorbij de radar. Van 443 voertuigen had de bestuurder het gaspedaal te diep ingeduwd. De verkeerspolitie haalde 94 bestuurders uit het verkeer omdat ze met een buitenlands kenteken reden en dus de rekening onmiddellijk moesten vereffenen of omdat hun snelheid aanzienlijk te hoog lag. Anderen zullen de boete thuisgestuurd krijgen. Drie bestuurders hadden de maximumsnelheid zo overschreden, dat hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen werd ingetrokken. De politie betrapte ook iemand die onder invloed van alcohol achter het stuur was gekropen en iemand die drugs genomen had.

Opvallende vaststellingen

Op de Schroeilaan reed iemand met een snelheid van 93 km/u voorbij de controle waar 50 km/u is toegelaten. De bestuurder zag zijn rijbewijs ingetrokken worden. Hetzelfde voor de bestuurder die aan de Vogelzanglaan aan 90 km/uur voorbij reed. Ook aan de Bredabaan zag iemand het rijbewijs ingetrokken worden. Daar is een snelheid van 83km/uur gehaald waar 50 de limiet is.

Cijfers nog niet volledig

Uiteraard zijn tijdens de afgelopen flitsmarathon ook de onbemande camera's en trajectcontroles die we dagelijks gebruiken, ingezet. Deze resultaten zijn nog niet verwerkt. 

Gepubliceerd op:
22/04/2021
Categorie: