Fietsdieven betrapt in kelder van appartementsgebouw | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Fietsdieven betrapt in kelder van appartementsgebouw Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Maandagmiddag, rond 14.15 uur, zag een bewoonster van een appartement in de Potvlietlaan twee onbekende mannen mee naar binnen glippen in het gebouw waar ze woont. De mannen gingen naar de kelderverdieping. Toen de getuige even later de lift wilde nemen kwam ze die twee mannen opnieuw tegen. Ze hadden allebei een fiets bij zich.

De vrouw vond dit verdacht en ze sprak de mannen erop aan. Eén van de twee keerde op zijn stappen terug en hij bracht de fiets terug naar de kelder. Zijn kompaan diste een verhaal op dat het zijn fiets was die hij bij zich had. Inmiddels was de politie gebeld.

De twee verdachten werden zenuwachtig en ze wilden naar buiten. De getuige riep de hulp in van de concierge van het gebouw. Ze konden de verdachten tegenhouden tot de politie even later ter plaatse kwam. De twee mannen werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor.

Tijdens het onderzoek werden in de kelder nog twee fietsen gevonden die niet onmiddellijk aan een bewoner konden worden gelinkt. Alle betrokken fietsen, 4 in totaal, werden voorlopig in beslag genomen. De twee verdachten ontkenden dat ze dieven waren en ze probeerden zich 'eruit' te praten. De fietsen waren van vrienden van hen en ze mochten die gebruiken.

Uiteindelijk gaf één van de verdachten toch toe dat ze wel degelijk waren langsgekomen met het plan om fietsen te stelen. De twee verdachten, resp. 27 en 25 jaar oud, bleven gearresteerd. Ze werden vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.

Gepubliceerd op:
13/05/2014
Categorie: