Eilandje krijgt nieuw wijkteam | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Eilandje krijgt nieuw wijkteam Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vanaf 1 januari krijgt het Eilandje een wijkteam dat zich volledig op deze wijk zal concentreren. Het nieuwe wijkteam zal deel uitmaken van de regio West en opereren vanuit het politiekantoor aan de Oudaan. Met de oprichting van een nieuw wijkteam wil Politie Antwerpen inspelen op de ontwikkeling van het Eilandje tot een drukke woonwijk met heel wat horeca en verschillende toeristische trekpleisters. 

De voorbije jaren ontwikkelde het Eilandje zich van uitloper van de Antwerpse haven tot een bruisende, hedendaagse woonwijk met een breed horeca-aanbod, heel wat evenementen en verschillende toeristische trekpleisters. Om tegemoet te komen aan de evolutie van het Eilandje richt de Antwerpse politie een nieuw wijkteam op voor de buurt. Dat team gaat op 1 januari van start.

Van Noord naar West

Tot nu toe maakte de wijkwerking op het Eilandje deel uit van de regio Noord (Merksem, Ekeren, Luchtbal, Berendrecht-Zandvliet-Lillo) en werkten ze op het kantoor aan de Noorderlaan. Vanaf 1 januari zal het nieuwe wijkteam deel uitmaken van de regio West (historische binnenstad en het Zuid) en opereren vanuit het politiekantoor aan de Oudaan. De wijkwerking van de Luchtbal wordt toegevoegd aan het wijkteam van Merksem en verhuist naar het kantoor aan de Borrewaterstraat.

Het nieuwe wijkteam zal bestaan uit 1 hoofdinspecteur, 5 inspecteurs en 2 agenten. 

Praktische info

Bewoners van het Eilandje zullen voor afspraken met hun wijkteam voortaan terechtkunnen op het kantoor aan de Oudaan. Lopende dossiers worden overgedragen aan het nieuwe wijkteam.

Gepubliceerd op:
27/12/2018
Categorie: