Eerste hoofdcommissaris Eddy Baelemans erekorpschef Politiezone Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Eerste hoofdcommissaris Eddy Baelemans erekorpschef Politiezone Antwerpen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op 1 mei zal Eddy Baelemans met pensioen gaan na 45 jaar dienst bij de politie van Antwerpen. Dat afscheid mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Bij een viering in zeer beperkte kring is de voormalige korpschef door burgemeester Bart De Wever tot erekorpschef benoemd.

Eerste hoofdcommissaris Eddy Baelemans is benoemd tot erekorpschef van Politiezone Antwerpen. Hij kreeg hiervoor een oorkonde overhandigd tijdens een viering in heel beperkte kring. In de grote Marc Van Peelzaal in het Havenhuis waren enkele leden van het directiecomité aanwezig, directeur van Europol mevrouw Catherine De Bolle, burgemeester Bart De Wever, voorzitter van de VCLP Nico Paelinck, Prof. Dr. Marc Cools en de huidige korpsleiding. Vrienden, familie en collega’s waarmee Eddy nauw heeft samengewerkt, konden het eerbetoon omwille van de huidige coronamaatregelen niet bijwonen.

Erehaag

Voor Eddy Baelemans gelauwerd werd, is hij thuis opgepikt. Medewerkers vanuit alle hoeken van het korps begroetten hem op zijn weg naar het Havenhuis en toonden hun respect met een applaus. In zeer beperkte kring keek Baelemans naar videoboodschappen van zijn voormalige collega’s en richtte de huidige korpsleiding warme woorden aan Eddy. Korpschef Serge Muyters: "Ondanks dat ik Eddy nooit echt als een carrièremens zag, heeft hij er een ontzettend indrukwekkende loopbaan opzitten. Altijd met de voeten op de grond, met veel talent, expertise en een onvoorstelbaar netwerk was hij voor mij de juiste man voor de job als korpschef. Ik heb heel lang nauw met hem samengewerkt. Dankzij de inspanningen van Eddy als korpschef kon ik zijn werk voortzetten om van Politiezone Antwerpen een modern en dynamisch korps te maken."

45 jaar dienst

Eddy Baelemans heeft er een succesvolle carrière van 45 jaar bij de politie van Antwerpen opzitten. Hij werkte zich in al die jaren op van patrouille-agent tot hoofdcommissaris en blies als aantredend korpschef destijds een verfrissende wind door het korps waar onze politiezone nu nog altijd op verder bouwt. Na een korte onderbreking kwam Eddy Baelemans in 2017 opnieuw naar het Antwerpse korps om de staf te ondersteunen op vlak van de verschillende partnerschappen die het korps rijk is.

Erekorpschef voor PZ Antwerpen

Burgemeester Bart De Wever overhandigde Eddy Baelemans een teken van erkenning en benoemde hem tot erekorpschef van Politiezone Antwerpen. Zo blijft Eddy ook tijdens zijn pensioen verbonden aan het grootste korps van het land.

Gepubliceerd op:
24/04/2021
Categorie: