Eerste dynamische explosievenhond voorgesteld | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Eerste dynamische explosievenhond voorgesteld Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vandaag stelde politiezone Antwerpen Billy voor aan de pers. Billy is de eerste dynamische explosievenhond van PZA en is uniek in België. Samen met geleider Joris vormt Billy een nieuwe troef voor het veiligheidsbeleid de Antwerpse politie.

Dynamische explosievenhond

Billy is een dynamische explosievenhond. Dat betekent dat hij samen met zijn begeleider op zoek gaat naar mensen die explosieven op zich dragen of behandeld hebben. Billy en Joris zullen onder andere patrouilleren op drukke plekken in de stad of tijdens evenementen om op zoek te gaan naar mensen met slechte bedoelingen. Anders dan een 'klassieke' explosievenhond, wordt een dynamische explosievenhond niet ingezet om bijvoorbeeld gebouwen te controleren op explosieven.

Een dynamische explosievenhond is voorlopig uniek in ons land en ook in de rest van Europa zijn er maar weinig veiligheidsdiensten die over een hond als Billy beschikken.

Nieuwe patrouillehonden

Het hondenteam van Politie Antwerpen telt op dit moment naast Billy nog 2 drugshonden en 1 patrouillehond. Op korte termijn worden er nog 2 nieuwe patrouillehonden met geleiders aangeworven. Na een evaluatie wil het korps ook werk maken van een tweede dynamische explosievenhond.

Gepubliceerd op:
15/03/2019
Categorie: