Druk weekend voor drugsteams | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Druk weekend voor drugsteams Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Verschillende teams van Politiezone Antwerpen die jacht maken op drugsdealers konden het voorbije weekend verdachten arresteren. Daarbij werd heel wat drugs in beslag genomen.

Toezicht festival

Het drugsondersteuningsteam hield dit weekend toezicht op een festival op Linkeroever. Daar liepen 3 dealers tegen de lamp. Eén verdachte werd tegengehouden door een medewerker van de beveiliging. De man probeerde zijn drugs nog weg te gooien, maar werd door de politie gearresteerd. Bij een huiszoeking werden nog drugs en humane doping aangetroffen. Het DOT kon ook zelf nog 2 deals vaststellen. In beide gevallen werd de drugs van de dealer in beslag genomen en leverden ook de huiszoekingen nog resultaten op. De drie verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

In totaal werden 36 xtc-pillen, 188 hasj, 2 flacons testosteron, 1 490 euro cash en gebruikershoeveelheden cocaïne, amfetamine en speed in beslag genomen. 42 mensen kregen een onmiddelijke minnelijke schikking voorgeschoteld voor drugsbezit.

Straatdeals

Het DOT kon ook een deal vaststellen op de Turnhoutsebaan. De verkoper bleek nog 95 gram hasj op zak te hebben. Hij wordt voorgeleid.

Het wijkondersteuningsteam van de regio City merkten 2 verdachte mannen op in de Pothoekstraat. Ze werden gevolgd tot aan de Schijnpoortweg, waar ze contact maakten met een derde man. De 3 personen werden onderschept en gecontroleerd. De dealer bleek in het bezit van 57 eenheden cocaïne. De man wordt voorgeleid. In de loop van de avond merkte het WOT in de Gemeentestraat en de Lange Beeldekensstraat ook 2 personen op die geseind stonden met een bevel tot gevangenneming. Zij konden beiden gevat worden.

Tot slot kon ook het wijkondersteuningsteam van de regio West een dealer vatten. Zij hielden toezicht in de Terninckstraat en zagen hoe een man marihuana verkocht. De verdachte werd in de Kronenburgstraat onderschept en bleek in het bezit van marihuana en cash geld. Er werd met behulp van een drugshond een huiszoeking georganiseerd, met positief resultaat. In totaal werd 21,4 gram marihuana, 6,1 gram hasj en 330 euro in beslag genomen (zie foto).

 

Gepubliceerd op:
08/07/2019
Categorie: