Drugshond Bo overleden | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Drugshond Bo overleden Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op dinsdag 13 juli is de Antwerpse politiehond Bo onverwacht overleden. De drugshond was 9 jaar. Bo en haar broer Racko waren de veteranen onder de drugshonden in Antwerpen. Het hele korps leeft mee met het volledige hondenteam en met haar geleider in het bijzonder. Iedereen is Bo erkentelijk voor het harde werk dat ze leverde in de strijd tegen drugscriminaliteit.

Met grote droefheid kondigt Politiezone Antwerpen het overlijden aan van drugshond Bo. De politiehond werd negen jaar. Burgemeester Bart de Wever: “De drugshonden zijn van onschatbare waarde in de strijd tegen handel in drugs en de overlast die ermee gepaard gaat. Bo heeft een sterk aandeel in de hoeveelheden verdovende middelen die in onze stad door de politie ontdekt werden. Ik ben bedroefd over het heengaan van Bo en wens mijn medeleven te betuigen aan haar hondengeleider. Bo verdient alle respect voor de inzet die ze voor en in onze stad leverde.”

100 huiszoekingen

In 2020 voerde Bo net geen 100 huiszoekingen uit en was ze goed 60 keer bij een geplande actie. De drugshond heeft in een jaar tijd ook zo'n dikke 50 voertuigen doorzocht. De waardering voor het werk van Bo en haar geleider is groot.  In 2016 decoreerde de burgemeester Bo en Racko in het stadhuis voor hun prestaties.

Bo, Racko, Dio en Jeppe

Bo was een van de vier drugshonden in het hondenteam van Politiezone Antwerpen. De oorzaak van haar plotse dood is onbekend.

Gepubliceerd op:
14/07/2021
Categorie: