Drugs en voertuigen in beslag genomen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Drugs en voertuigen in beslag genomen Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Zoals elk weekend trokken verschillende teams van de Antwerpse politie op pad om drugsverkopers en drugsgerelateerde overlast te bestrijden. Dat leverde opnieuw heel wat arrestaties op. Naast drugs en cash geld werden er ook meerdere wagens in beslag genomen die gebruikt werden om drugs te verkopen.

Het wijkteam van Berchem controleerde een bestelwagen wegens een banaal defect aan één van de lichten. Omdat de bestuurder zich opvallend zenuwachtig gedroeg werd overgegaan tot een grondige controle. De man bleek in het bezit van enkele hoeveelheden drugs. Genoeg reden voor een huiszoeking. Daarbij werd bijna een halve kilo heroïne aangetroffen, 100 dosissen amfetamines en materiaal om drugs te vervaardigen. Er werden ook een weegschaal en verpakkingsmateriaal in beslag genomen, alsook een verboden wapen en luxekledij. De 23-jarige verdachte werd gearresteerd en voorgeleid. (zie foto)

Op zaterdag vatte het drugsondersteuningsteam een dealer nadat een huurwagen werd opgemerkt die enthousiast door het verkeer laveerde. De wagen werd gevolgd tot in Brasschaat waar een deal werd vastgesteld. De vlotte bestuurder (24) werd gecontroleerd en had 23 dosissen cocaïne in zijn onderbroek verstopt. In de wagen werd ook nog geld (1 615 euro) gevonden in de uitgeholde hoofdsteun van het voertuig.

Het wijkondersteuningsteam van de regio West kon na een vatting van neen dealer en een kort onderzoek 3 verdachten (18, 18 en 16) arresteren die een zich inlieten met drugshandel. Er werd een auto, kleine hoeveelheden drugs en geld, een verboden wapen, lachgas en een boekhouding in beslag genomen.

Hetzelfde team stelde ook een deal vast op de Falconrui. Er werd een 36-jarige man gearresteerd. Er werden ook 2 voertuigen, 55 gram cocaïne, 1 100 euro en enkele gsm-toestellen in beslag genomen.

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid pikte een voertuig op dankzij een ANPR-camera. Het voertuig was gekend voor drugshandel. De bestuurder en zijn passagier leken op zoek naar een specifieke woning, maar werden onderschept en gecontroleerd. Er werd 10 gram cocaïne in beslag genomen, samen met de wagen en lachgas. Eén van de twee mannen bleek ook illegaal in ons land te verblijven.

Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost ontdekte 9 dosissen cocaïne verstopt in het zadel van een bromfiets. Een 18-jarige werd gearresteerd.

Het wijkondersteuningsteam van de regio City vatte tijdens hun toezicht dan weer 4 personen die zich inlieten met de verkoop van cannabis. 2 mannen werkten alleen, en één duo werkte samen. Eén van de 4 bleek illegaal in ons land. Naast kleine hoeveelheden drugs en geld werd ook een elektrische step in beslag genomen.

Minderjarige verdachten

Tijdens een controle van een samenscholing in het Harmoniepark bleek dat een van de jongeren een groot keukenmes in zijn onderbroek had verstopt. Twee jongeren hadden ook een weegschaal in hun onderbroek, een derde was in het bezit van verpakkingsmateriaal. Op hun gsm-toestellen werden berichten aangetroffen die deden vermoeden dat de jongens zich inlieten met het verkopen van verdovende middelen. Eén jongen probeerde zich nog te verzetten tegen de arrestatie, maar uiteindelijk werden de drie opgepakt. Ze zullen verhoord worden over de vaststellingen. Van het groepje van 6 werden ook twee jongeren bestuurlijk aangehouden omdat ze al meer dan 4 keer waren betrapt op het niet naleven van de coronamaatregelen.

Gepubliceerd op:
14/12/2020
Categorie: