Drie verdachten van gewelddadige overval gevat | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Drie verdachten van gewelddadige overval gevat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De lokale recherche van de Antwerpse politie kon 3 verdachten vatten van een gewelddadige overval in oktober 2019. De doorbraak in het onderzoek kwam er na een uitzending van 'Faroek'. De kijkers bezorgden de politie informatie die cruciaal zou blijken voor het onderzoek.

Half oktober vorig jaar werd een man aangesproken op de hoek van de Groenplaats en de Nationalestraat. Na een kort gesprek wandelden de man en zijn gesprekspartner richting de Kammenstraat. In de hal van zijn appartementsgebouw werd de man aangevallen door de tegenpartij en twee kompanen. Hij moest enkele slagen incasseren en werd bestolen.

Faroek

De lokale recherche startte meteen met een onderzoek. Er waren camerabeelden van de verdachten beschikbaar, die getoond werden in het VTM-programma Faroek. Op basis van informatie die verkregen werd na de uitzending, kon de recherche na verder onderzoek drie verdachten identificeren. In opdracht van de onderzoeksrechter werden met ondersteuning van de arrestatie-eenheid drie huiszoekingen uitgevoerd, waarbij twee verdachten gearresteerd werden. De derde verdachte werd geseind. Hij werd een dag later gearresteerd door het wijkteam van de regio West tijdens een controle.

Bekentenissen

De drie verdachten (19, 19 en 20) legden bekentenissen af. Eén van hen werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

(foto: Frederic Garçon)

Gepubliceerd op:
17/07/2020
Categorie: