DIFA-Team verzegelt horecazaak | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

DIFA-Team verzegelt horecazaak Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Een pand aan de Bolivarplaats is vanmiddag gerechtelijk verzegeld na een controleactie door het DIFA-team. Er werd een veelvoud aan inbreuken vastgesteld in het kader van de bedrijfsvoering van de vennootschap.
 

Het DIFA-team, waarin de recherche van de Federale Gerechtelijke Politie en Politiezone Antwerpen samenwerken, voerde vanmorgen een controle uit in een café aan de Bolivarplaats. Tijdens de controle stelde de politie heel wat inbreuken vast in het kader van de bedrijfsvoering van de vennootschap. In opdracht van het openbaar ministerie van Antwerpen, afdeling Ecofin, heeft het DIFA-team het pand dan ook gerechtelijk verzegeld.

Ondermijnend effect

Het DIFA-team richt zich op handelszaken waarvan de onderzoekers vermoeden dat ze banden hebben met het drugsmilieu. Dit soort handelszaken wordt vaak gebruikt als denkmantelbedrijf met het oog op het witwassen van gelden van niet-legale oorsprong of het plegen van verschillende vormen van fraude. Dit vormt een oneerlijke vorm van concurrentie voor legitieme handelszaken in de stad en heeft een sterk ondermijnend effect op het stedelijk economisch weefsel.

Gepubliceerd op:
07/09/2021
Categorie: