Dief steelt portefeuille in café en wordt nadien opgepakt | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Dief steelt portefeuille in café en wordt nadien opgepakt Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In de nacht van woensdag op donderdag, rond 1.20 uur, werd een 25-jarige man het slachtoffer van een twee portefeuilledieven in café De Balie in de Justitiestraat.

Het slachtoffer ging naar het toilet. Daar werd hij aangesproken door twee mannen. Eén van hen vroeg aan het slachtoffer of deze drugs wilde kopen. Het slachtoffer zei dat hij niet geïnteresseerd was. Daarna vroeg de man hoeveel het slachtoffer woog. Toen hij werd opgetild door de ene man, zag het slachtoffer in de spiegel hoe de tweede man de portefeuille uit zijn achterzak stal. Toen de verdachte het geld uit de portefeuille aan het nemen was, sprak het slachtoffer hem er op aan. De verdachte weigerde het geld terug te geven.

Broeksriem

Het slachtoffer en zijn vriendin blokkeerden de deur van het café om te beletten dat de verdachten gingen lopen. Maar ze slaagden er toch in om te ontkomen. De politie werd verwittigd. De slachtoffers gingen achter één van de verdachten aan. Op de hoek van de Isabella Brantstraat en de Anselmostraat haalde de verdachte zijn broeksroem los en begon ermee te zwaaien naar de slachtoffers. Geen van hen raakte gewond. Toen hij de politiecombi zag naderen, liet de verdachte de broeksriem vallen. Hij werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor. Het betreft een man van 34 jaar. Hij kon geen geldige verblijfsdocumenten voorleggen. Zijn kompaan blijft op te sporen.

Gepubliceerd op:
15/05/2014
Categorie: